tisdag 16 juni 2009

www.boulekanalen.se

EM-uppladdning: landslagen drar till Blangy!

Under midsommarhelgen drar landslaget till Blangy, Frankrike, för att spela en stortävling med internationellt motstånd. För EM-herrarna är det uppladdning inför sommarens mästerskap i just Frankrike. Rickard Nilsson, Filip Goldeus och Kenneth Köhalmi spelar. Boulekanalen har fått sig en pratstund med Rickard Nilsson.

Hur vikigt är det med en internationell tävling i förberedelserna inför EM?
Internationella tävlingar är ALLTID viktiga om man vill förbättra sitt spel. Att få möta de bästa och få känna på hur det är att behöva spela minst fyra klot per runda.

Hur ser du på era chanser i tävlingen?
Jag vet inte hur stor tävlingen är, men vet att det var stora spelare på plats förra året, såsom Loy, Milei, Weibel, van Campenhout, Lamour und zu wieter! Chanserna för oss ser jag som bra, gäller att vara på tårna direkt.

Är positionerna i EM-laget givna, sker positioneringen nu under förberedelserna, eller kommer ni att "rulla runt" under EM?
Inga positioner är givna. Alla fyra kan spela på alla platser, så det det handlar mer om dagsform.

Hur viktig är förbundskaptensrollen nu under förberedelserna och under själva EM-turneringen?
Förbundskaptenen är viktig, en femte spelare. Har man en bra coach som ger bra feedback och kan peppa spelarna det lilla extra kan göra skillnad på vinst eller förlust i en viktig match. Under förberedelserna inför detta EM har Anders varit aktiv med träningsscheman, biljetter, boka träffar m.m. 

Något övrigt du vill tillägga?
success-star.blogspot.com , där lär de hända grejor i helgen om det finns möjligheter till detta.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Ville bara gå in och önska er alla lycka till i helgen,hoppas på bra resultat.Kent