onsdag 3 juni 2009


MAYO BOULE FESTIVAL

- Tävlingen/Deltagare
Världsmästare från Frankrike och Belgien, danska och norska eliten plus de flesta ur Sveriges elit. Utöver detta har vi spelare från hela Sveriges hörn. 

- Plats
Rålambshovsparken och Långholmens IP. Att en fotbollsplan kan se så inbjudande ut är otroligt och när man äntrar Rålis och Boulebar känner man sig hemma. Uppbyggnaden av tält, banor, ja allt, P R O F F S I G T ! 

- Mat/dryck
Vad jag kommer ihåg så fanns inte buffén förra året. 
Testade den i år och den var kanon! Det jag kan klaga på här är priset på det som serveras men förstår att det är ett måste att ta betalt. Boulebar är inget ställe för boulespelare utan det är en restaurang, alltså är priserna upptrissade. De som vill ha annat än det som serveras här kan ett stenkast från Rålis finna det mest. En känsla av Göteborgs SM, allt runt hörnet.

- Underhållning
Flaskor, lägg/skyttetävling, kändisdueller, uppvisningsmatcher. Allt som man kan tänka sig och utförs det som det ska är boulen är underbar underhållning som alla kan förstå. Skyttetävlingen med tidsbegränsning, publiken som är igång, gåshud är vad det ger!
Att se kändisar spela boule, att visa att inte bara pensionärer utövar denna sport, är perfekt reklam för boulen. 

- Några personer man stöter på under Mayon -

- Speakern Daniel Gillan, FAN vad han är bra! Han kan få vem som helst att ÄLSKA boule, han kan få vem som helst att förstå boulens tjusning. Sett folk som suttit hela dagarna på läktarna och insupit atmosfären som Mayo Boule Festival ger. När dagen är slut går de där ifrån med ett stort leende på läpparna.    

- Projektledaren Robin Johansson, vilken koll han har på tävlingen. Han leder projektet och hans "underhuggare" med glädje, alla är som en stor familj. 

- Niklas Marklund/Maria Tofftén. Blogguppdaterare. 
På http://mayoboulefestival.blogspot.com har man under hela tiden kunnat följa Mayon, hur den byggts upp men även kunnat finna resultat under tävlingens gång. 


MAYO BOULE FESTIVAL
Ärets bästa bouletävling

Bild: www.mayo.se

8 kommentarer:

Ante sa...

Håller med om allt där (vafaen,jag börjar tackla av ju) :-).

Rickard Nilsson sa...

;) Grym tävling. 5 såna per år skulle vara UNDERBART!

Ivar sa...

Japp, känner sorg över att allt annat är så svag i jämförelse. Alla tävlingar jag har spelat (franska nationella inkluderade) står sig slätt i jämförelse. Det är bara La Marseillaise som är starkare av det jag har sett.

Joachim Andersson sa...

En i månaden Rille hade varit riktigt grymt... :p Helt klart är att MAYON ÄR STÖRST OCH BÄST i detta land.. :)

En sån måste vi fixa i malmö... ;)

Buddha sa...

Ja kom igen Coccinelle 2 sånna om året hade lätt vart fulla med folk.
Men visst fan Success 5 hade vart så bra att det hade räckt med dom 5 varje år för att va nöjd lätt..Bra spelat förresten grabbs.

Rickard Nilsson sa...

Jocke
Ska vi fixa en sån tävling i malmö? vem ska fixa något sådant? inte vem som helst kan fixa något sådant här o pengarna för det är knapphändiga. Det är även som du sa till Robin under Mayon, att man "måste" ha betald personal.

Buddha
Tackar! Ja 5 såna här tävlingar om året vore guld. Men du får inte fransmännen/belgarna att åka hit så ofta, de utgör ju en stor del av tävlingen.
Men man kan helt klart kolla på det!

Ivar sa...

Med tanke på att det de senaste åren varit så att franska elitspelare själva har frågat om de får komma så tror jag att man skulle kunna få lag av högsta internationella klass till åtminstone 3-4 event av mayons kaliber per år. Det är inte problemet, probelmet är bra projektledare och visionärer som orkar och kan driva och skapa.

Robin J sa...

Rickard tack för det här blogg-inlägget, det är i såna här man hittar glädjen och energin att arra världens bästa tävling :) vi ses!