måndag 1 juni 2009

Sverige - Frankrike

Dessa matcher är de man längtar efter hela året, att få stå öga mot öga med världens bästa boulespelare, att få mäta sina färdigheter mot de bästa.

0-1 Första rundan var jämn och vi släppte en etta.

0-7 Fransmännen lägger ett klot 20 cm bakom lillen, Jocke får en stick. Vi hade diskuterat om vi skulle skjuta direkt eller inte men nu blev det skott i andra läget. Miss av Lilja, miss igen. "Vi skjuter lille, kula för att få en ny omgång" Jag skjuter 25 cm lång. Nästa tar Jockes första klot, 0 klot på banan, 1-5 i kulor. Jocke lägger in, Hurreau skjuter kalle, 6p i röven.

1-7 Jag har två skott för poäng, första är grov miss, armen är inte med mig alls. Koncentrerade mig inte så länge på första skottet, kändes som om jag hade träffen "ändå". Men mitt andra skott la jag ner mer tid på o fick bort fransmännens klot och första poängen var i hamn.

3-7 2-1 i klot, vi har poäng hemma efter mitt första lägg, 50 cm bakom. Loy lägger långt o jag kan lugnt rulla in för två nya poäng.

6-7 Fyra lägg av Frankrike, fyra stann av Sverige. Rundan avslutas med att Hurreau spelar in egen front för poäng. Vad Frankrike missat eller skitit i är att vi har 6p's-läge. Lillen bak o vi leder matchen. Loy ser vad vi tänker o påpekar att det är rätt spel. Jocke lyckas med klotet men får lillen aningen snett, 3p.

6-11 Ytterligare en stor poängrunda till Frankrike. Vi har ett bra läge i rundan, 3-3 i klot, två bra klot på poäng. De får en parallell o Lilja får kontringen. Jag lägger först långt, mäts bort, sen en kort. De slänger in en lätt fyra.

10-11 Här kommer en viktig runda där Frankrike "klubbar". Vi har missat skott o lagt bort en kula. Men Jocke får in ett perfekt lägg, en kula som ligger till 2/3 täckt av franskt klot. Första skottet av Hurreau seglar ner bakom eget. När skott nr 2 lämnar handen skriker han något som låter som "Neeej!" Han snittar eget, hoppar över lillen o tar även bort franskt klot nr 2. Nu har vi två hemma, 3-2 i klot. Loy lägger in, Krille tar bort, Lamour lägger in, jag skjuter carreau o fyller på för en fyra. 

En rolig sak är den att när Jocke lägger sin sista så är det bestämt att jag ska skjuta lillen om han inte kommer in. Från att ha en plan på att rädda matchen till att fixa fyra poäng. Fransmännen är inte omänskliga, även de kan göra misstag.

10-13 Rundan avslutas på 11,5 m, 1 dm från dödlinjen. Vi har 3-2 i klot när Loy har lagt in sitt sista 40 cm bredvid lillen. Vi ska hålla rent för poäng, vid stann, match. Krille skjuter strax bakom, jag får min snett framför. 1-1 i klot, mitt sista lägg smiter precis förbi deras ledarkula o nu har Frankrike 2 lägg för match. Lamour gör vad han ska o första går in.


- ANALYS AV MITT SPEL
Efter matchen var det tungt, j-vligt tungt. Vi var nära att slå ut ett lag med världsmästare och gå till finalen i Mayo Boule Festival. Det som dock kändes mest tungt för min del var att jag gjorde rundor som jag inte kan vara nöjd med, hur jag än vänder o vrider på det. Allt känns bra i huvudet, "Detta lag måste spela bra för att slå oss, vi är grymma!" , men de första 3 skotten kändes så ILLA, känslan i armen försvinner vid utsläppet. När träffen för poäng kommer i runda 3 släpper detta. Rundan därefter lägger jag två gånger, båda tar poäng. Sen kommer två stann, följt av två dåliga lägg. Rundan från 6-11 till 10-11 gör jag en stann o ett lägg, 4p. Sista rundan känns bra men missar precis både lägg o skott. 

Träff/Inlägg Miss
Skott 5 4
Lägg 4 3

56% rätt


- SLUTORD
Ingen jättebra match från min sida men inte jättedålig heller. Läggen skulle varit bättre, var inga svåra lägen. Skotten blev bra när "det" släppt.
(la även dåligt i kvarten mot lag Wiede, där jag inte fick in något lägg alls)


- MEDSPELARNA
Kristian Lilja, bortser man från de dubbelbommen runda 2 och ett par missar så sköt han endast carreauer! Grymt att se! 20 cm framför, planar, o stannar inom halvmetern. 

Joachim Anderson fick ett par stick på läggen men sedan höjde han bågen på läggen till höjder som inte ens Michel Loy har en chans på ;)

12 kommentarer:

Ante sa...

Tjaee...räknar man MXD te Open...så bör väll ni coccisar varit bästa sv klubb på Mayon.Synd att jag inte tycker div 2 lirare ska va me i landslaget...moooahehehe.
Ähh...tycker asså ni va skitbra.Men nog måste väll även ni undra vad Sibirien där åstadkom.Eller?Och även vi LBO:are te viss del (JJ var ju skitbra ändå).
Mitt svar är...ni tränar nog mer och desutom mer rätt.Menmen...jag KAN ju ha fel ;-).

Success_Star sa...

CPC gick bra under Mayon, om man ser till att tävlingar där. Hur o hur ofta vi tränar tror jag inte är mer än någon annan bara det att vi kanske hade en "topp" nu? Hade kunnat bli ett roligt SM.... =/

Sibirien har vunnit sina tävlingar i år så jag säger inget emot det. Men under Mayon fick de inte det att stämma men inget farligt med det.

EM-lagets spelare gick inte speciellt bra heller, om man bortser från mig... men bättre att ha toppen till EM ;)

Coccinelle sa...

Ante.. Tack...

Rille... Vi börjar redan nu med marchen mot guldet i Mayon 2010.. Och efter det skall vi fan få chansen i VM och visa hur bra Sverige VERKLIGEN är! ;)

Anonymous sa...

Häng inte Fille som skötte sig bra! Dessvärre spelade han med mig som knappt gjorde en kula mot Frassarna. Då spelar det ingen roll hur bra man är, fyra klot mot Frassar = TORSK
/Bam-Bam

Coccinelle sa...

Ja hänger ingen Bam bam.. :)

Ante sa...

Handlar inte om att hänga nån eller dizza ner.Mer om att peppa.Han/dom (Fille,BI) måste väll ändå veta att dom var kassa på Mayon.(Albin vet jag eg inte nå om där...hörde inget om,en).Inge fel att veta själv och även höra vad andra tycker.Peppar inte det så peppar inget.Lååångt till EM ju.

Success_Star sa...

Det var inte meningen att hänga ut någon, verkligen inte. Det är långt till EM, mycket tid att träna på, o det tycker jag är UNDERBART ;)

Jocke!
Nästa år SKA det plockas hem! Bara vi kommer förbi första matchen så ;)

Ivar sa...

Snygg analys R, det är jäkligt nyttigt att orka se sanningen i vitögat efter en sådan match. Tycker framförallt att det var snyggt att ni lyckade ta vara på läget när det kom. Det är bra att ta med sig. Mayo nästa år kommer bli fint, redan nu bestämt att det inte blir löpning den helgen utan full fart mot seger :)

Success_Star sa...

Man är aldrig bättre än vad siffrorna säger =)

Du, Albin, Folke nästa år?

Beno sa...

Kul läsning ! Synd att det inte var ordnat med lite livesändningar
på nätet, har ju funkat bra bl.a på fyrlingen förstår inte varför Mayon som skall vara sveriges tävling Nr.1 inte kunde styra upp det.

Success_Star sa...

Boule ska ses live! ;)

Ivar sa...

Yes det blir ordinare lag nästa år!