lördag 20 juni 2009

Blangy Fredag

Resans start
Resan mot Blangy började kl 14, ordförande Boström stod för skjutsen för spelarna Rickard, Tilda, Berg. Väl på Landvetter flygplats stod Jessica och Ann-Marie o väntade på oss. Incheckningen gick smidigt och nu var det dags för mat. Tilda tog burgare och jag en pizzaslice, de andra inväntade kycklingen som förra året gav äckelmagsjukan! ;)

Väl på flyget fick jag sitta bredvid Jessica som tyckte vi skulle spela skitgubbe. Jag började med att slakta henne men det blev omvända turer när hon hade 9-0 på mig! Men jag tog sista omgången o det är det hon tar med sig under helgen! Sämst när det gäller! ;)

Resan gick snabbt tack vare kortspelandet o väl framme fick vi våra väskor vilket Stockholmare hade misslyckats med. Medans vi tog oss mot hyrbilarna fick de vänta på ett flyg som skulle landa kl 21:30 där väskorna skulle finnas med på.

Klydd med bilen
Väl ute på bildäck hade vi fått en bil för 5, tyvärr stod det sex personer bredvid bilen. Vi skickade in Kenneth för att fixa o nu sitter vi i en Peugeot Xpert. Vi = Rickard, Tilda, Emma, Kenneth, Håkan och Ann-Marie. Det tog ett tag att ta sig ut från flygplatsområdet men nu är det raka vägen. Kartläsare Kenneth, rallyförare Håkan.

Första kontakten med maten
Det blev ett stopp på vägen, inhandling av karta. Den vi fått av Anders räckte inte till om man säger så. Intog även mat, köttfärsbiff med pommes. Kan ju berätta att den var RÅ! Råbiff med pommes, ja varför inte ;)
Men nu är vi på väg igen, 10 mil kvar. Invigningen och middagen, ja om vi säger så här, den är för lääänge sedan slut.

Klydd med bil 2 och vägval
Nu är det 5 mil kvar för oss, o då har den andra bilen just lämnat flygplatsen. Deras bil var även denna för liten o det skulle fixa sig lätt när KK pratade med dem men inte fanns det någon bil när Anders o Co anlände till Europcar. 5h blev deras lilla vistelse på Charles de Gaule (?). Vi lämnade flygplatsen vid 20, så de har en bit kvar innan de kan nanna kudden.

Nu närmar vi oss Blangy sur Bresle, KK o Berg sitter o pratar vilt om vägvalet, A29 eller något annat obegripligt. Nu står vi vid en biljettstation o KK o Berg lämnar bilen för att klura ut hur den j-vla biljetten ska betalas. Vi åkte ifrån en sådan här station när vi var på EuropaCupen i Italien o det kunde stått oss dyrt. Men det löste sig den gången o även denna. På väg igen!

Håkan utbrister "8 kilometer!" Men på nästa skylt står det "25" KK säger då: "Hallå, ser du i mörker eller ska vi byta chaufför?!"

"Super U", nu är vi nära, skriker KK. Det ligger nära banorna! Nu är vi nära med andra ord, skönt! Så ni vet, Håkan Berg kör som en galning! Har vi överlevt så här långt vore det kul att klara den sista kilometern! Vi glider genom Blangy sur Bresle nu o letar efter banan som Hasse vill att vi ska åka till. Super U. Super U. Tilda o KK har varit här en gång tidigare men har olika uppfattningar om vart vi ska. Nu ringer KK´s mobil, Anders vill ha direktioner om hur han ska köra.

Följetången fortsätter, hit eller dit? Nu kör vi mot Treport. U-sväng mitt på stora vägen. "-Så här är vi tvungna att göra så Anders kommer ifatt oss", säger Håkan. Anders ringer igen, han har nått en betalstation o fattar noll. Plingplong-taxi kör nu om oss, en ambulans alltså. U-sväng IGEN. Ytterligare ett samtal från Anders. De har kört fel, öster istället för väster.

"-Vi ska köra rätt nu!", säger KK. Nu kör vi mot Super U, därefter en camping. "-Det låg en camping vid bano..titta, Super U, fortsätt!", urbrister KK. Petanque över allt skriks det i bilen. FRAMME! Klockan är nu 23:20.

Väl framme vid banorna
Nu har banorna inspekterats, såg fina ut. Dock stor skillnad på dem, hårda blandade med mjuka. När vi anlände till området var det sponsorboule på centercourt. Semifinal i veteranklassen pågick, dock bakom läktarna.
Dags att inta "hotellet", "vandrarhemmet", eller vad det kallas.
Anders o Co har inte kommit till Blangy än.

Hotellet är hittat, tre rum med 6 bäddar för oss öppna. Fyrbäddsrum för damerna, dubbelrum för coacherna. 

Fortfarande ingen Anders!
Kenneth börjar bli orolig för dem o ringer upp Anders. De verkar iaf vara i Blangy, ett framsteg! 
"-Är ni verkligen i Blangy?", frågar KK. "-Ni har åkt för långt, är man i Blangy är man på slottet på 6 min". Oj, oj, OJ vad de är ute o cyklar! 
"-Vänster!", skriker KK, Domain de Seri! De verkar vara på G! Nu går jag o KK ner för att möta dem. 
Nu kommer dem! Äntligen! Länge leve KK! Utan honom hade de varit halvvägs till Portugal!

Sov gott! Öppen klass 10:00, damerna 14:00, spelstart vill säga.

5 kommentarer:

Coccinelle sa...

Ja ja.. Det är bara att gräva ner sig. slänga sig i gropen och krypa upp igen!

Nya tag till nya äventyr...

Glöm skiten och förbered er till nästa turnering!

Tjejerna.. Fan, det var synd.. Men ett lag är kvar i tävlingen eller? Ha nu så kul och lycka till i dubblarna i morgon.. :)

Ante sa...

Underlaget var alltså inte erat,eller var psykningen FÖR tuff :-)
Hursom...bra å kul reserapp.

Anonymous sa...

Det var länge ante kunde hålla sig ifrån Rilles blogg som var så dålig hehe...NOT! Aja de var ganska väntat..i vilket fall så är ante en snäll filur så ta inte illa upp nu=)Ha de gott!

Success_Star sa...

Visste väl att du kunde blogg-adressen UTANTILL.

Jess sa...

Fan, jag var såååå nära 10. Blev helt knäckt där ;)