onsdag 29 juli 2009

SM Singel (16 del - Final)


16 delen mot Davy Johansson Jag spelade min första match på CC 2 vilket var asfalt. Nu fick jag än en gång spela på asfalten men vid parkeringsplatsen. Denna match skulle bli tuff, det visste jag.  Men inte att den skulle bli så tuff som den blev! Jag gick dock snabbt upp i en ledning med 8-4 innan jag drabbades av "sne-vänster-syndromet". Istället för att få bort kloten blev det retliga duttar o han kunde skjuta tillbaka o plocka poäng efter poäng.
Helt plötsligt stod det 10-9 o jag var pressad som f-n!  Nu var det dags att ta en toapaus och hämta andan. Vakna, vakna, vakna. 11-9 där jag hade skott för match. Jag hade nu börjat sänka innan o spela bort kloten. En perfekt kula, 50 cm innan, men den studsar rakt upp i luften o landar 1 m bakom. Hjälp vad förvånad jag blev! Två rundor senare kunde jag knyta säcken o vinna med 13-9. En tuff match, skönt att jag tog den!

8 del mot Viktor Patron Nu var det ännu en gång dags för centercourt men all kraft var som bortblåst. Kände mig slö och allt var bara jobbigt. Viktor rusade snabbt upp i en med 9-4, fram till dess hade han nästan spelat felfritt. Men helt plötsligt tappade han allt, hade skott för en trea, men missade o jag kunde börja upphämtningen. 13-9 på 25 min. Högt tempo, ingen "onödig" koncentration på skotten. Körde som på träning, högt tempo.

Kvartsfinal mot Björn Ivarsson Den här matchen kändes tuff, möta en av medspelarna i EM. Spelade banan bredvid Ivar  i 64 delen och såg att han var het som en kamin! Spelet från min sida var bra o jag gick upp i en ledning med 12-7. En runda som kunde vänt hela matchen var när jag i sista stund fick in en PERFEKT kula, 5 cm framför lillen.  Björn stod nu med 2 klot kvar o kunde inte skjuta då lillen hade hoppat bak där jag hade två kulor. Han går dock för äckelkalle men kulan seglar ner precis bakom lillen. Vad skulle han göra nu då? Han testar lägg o det är så när att den går in! Sista rundan, han lägger ett klot 50 cm snett framför lillen. Jag lägger in, han stannar 30 cm snett bakom lillen. Jag lägger in även nästa, bakom lillen. Stann igen av Björn, 12-12 o jag har ett klot kvar för match. Lång koncentration, kulan är kastad o den rullar även denna in på poäng, UNDERBART!
Här kan ni se sista rundan! http://www.youtube.com/watch?v=DFFypRXzX6Q

Semifinal mot Bo Haraldsson Årets skräll, men väldigt kul att se honom där. Han hade i sin kvartsfianl slagit ut Håkan Berg med stora siffror, 13-4! Skulle han spela så som han gjorde i den matchen mot mig så skulle jag få det tufft! Men jag spelade taktiskt o valde att inte mata lillen, för att då få hononm att lägga istället för att skjuta stanna vilket han gjorde bra i förra matchen. Första rundan kniper jag en etta, sen skjutar han 3 stann, 1-3. Efter det ändrade jag taktiken o han började vattna lägg o jag kunde relativt enkelt vinna med 13-3.

Final mot Pablo Patron En väldigt välspelad match, med få misstag från båda håll. Han ledde i början men jag gick förbi efter en trea till 7-5. Därefter följdes vi åt upp till 10-10. Jag fick kalle match på 12 m, 50 cm från dödlinjen. Tidigare i rundan hade jag lagt en kula 20 framför lillen o Pablo kontrat ner lillen vid sitt sista skott. 2p till mig efter enbart träff, 12-10.
Sista rundan Jag lägger 10 bredvid lillen, Pablo kalle, jag stannar tillbaka, dock har han fortfarande tvåan. Han kan alltså skjuta hem matchen vid två stann. MISS! o han skickar iväg sitt sista lägg, mätning, o jag har fortfarande ettan! SM GULD!!
Här kan ni se sista mätning http://www.youtube.com/watch?v=yQKkico2Kjs

Mitt andra SM-guld i singel, verkligen skönt! Förra året åkte jag dit i 64 delen så detta var en revansch om något!  

Inga kommentarer: