onsdag 29 juli 2009

Europamästerskapen Trippel


Gruppspel mot Tjeckien, 13-5, Armenien, 13-6, Potugal, 4-13 gav oss en tredje plats. Hade vi tagit 6p mot Potugal hade vi blivit tvåa i gruppen, vid 7p etta. Små marginaler. Efter Portugal matchen kände man en tomhet som man aldrig känt förut, 
hur kan vi vara utslagna, HUR? Vi presterar bra boule o vi är i B i ett EM. HUR?

Allt man kunde göra nu var att ladda om och ta hem B-turneringen.
Vi lottades in i en femlagsgrupp med Wales 13-1, Norge 13-4, England 13-2 och Luxemburg 13-0. (Iom att vi kom bland de 2 i gruppen var VM-biljetten klar till nästa år i Taiwan).

Kvartsfinal i B-EM
En "tuff" lottning, Monaco. Ett land som ofta tar sig långt i den stora turneringarna. 
Men OJ vad de fick spö!! 4 rundor, 24 klot, alla gjorda, 13-0. Deras coach var jävligt sur, pisslottning, dåliga spelare, och återigen pisslottning. 

Semifinal
Nu skulle vi återigen möta Tjeckien som vi slog relativt enkelt i första matchen på EM. Vi gick snabbt upp i en stor ledning men de kämpade ner oss och vid ställningen 11-10 gjorde vi ett byte där jag gick ner på läggen o KK upp på mitten. 
Pang o vi vann med 13-10. En tuff match där tjeckerna spelade bra boule, konstig taktik, offensiv i annorlunda lägen, men kloten blev gjorda. En uteliggare i Nice, tjeck, gjorde allt för att störa oss i matchen. Skrek till vid skott, dansade utanför banan m.m. Han hade inget med Tjeckiens lag att göra så no hard feelings.

Final
Finland, NM-final ;)
Läggare KK, mittspelare Rickard, skytt Björn. Efter ett par rundor byte vi då jag inte kände att jag kom in i skotten och gick då ner på läggen, KK upp på mitten. Sen började jag mata lillen medans KK sköt hem en fyra. Björn plockade bort de få klot de fick in och vi gick lätt till en 13-4 vinst.

Prisutdelning
Alla lag ropades upp samtidigt, de fyra semifinallagen, en enda stor röra. Men till sist fick vi våra pokaler och nationalsången spelades. Första gången jag står med en pokal i min hand o sjunger nationalsången. Har ofta fantiserat om detta tillfälle o har då trott att jag skulle gråta men denna gång kom det inga tårar, kanske på VM i Taiwan? ;)
Men det var väldigt kul o underbart att stå o sjunga med i sången med KK, Ivar, Fille o Anders. 

Hur var spelet då?
Vi spelade väldigt bra boule, har svårt att tro att något svenskt lag någonsin har presterat så här bra boule i så många matcher. Vi förlorar en match, en platt match, medans i resten har vi full koll p läget o "krossar" allt motstånd (bortsett från semifinalen mot Tjeckien). Vi spelar 10 matcher, vinner 9 och hamnar på en 17e plats.
Jag spelade 8 matcher, stod över 2 st pga skyttetävlingen. Hade kanske stått över dessa ändå men det passade bra att stå över en match när det var som varmast och en just precis innan skyttet. Kändes som om det kvittade vem som spelade, fyra spelare i toppform.

Att vi blir 17e nation på ett EM är en besvikelse men ser man till hur vi spelade så kan man inte vara mer än nöjd. Visst finns det saker att förbättra och vilket vi även ska.


Inga kommentarer: