måndag 11 maj 2009

Utbildning

Innan herr EM i juli kommer det ges utbildning för domare i bedömingen av skytte övningarna under mästerskapen. Man anser att bedömningen skiftar så pass mycket från domare till domare att man ser sig tvungna att förbättra kvaliten hos dessa. Detta anser jag bra, man har sett skräckexempel på VM som gjort att man skäms för sporten.

Kolla det här och gråt!

10 kommentarer:

Anonymous sa...

Domaren i filmen kan nog bedöma, vi behöver ärliga domare.
Conny

Ante sa...

Domarna behövs.Men tyvär har dom ett virrvarr av regler i en sport som säkert skulle kunna klara sig med 10% av dessa.
Regler behövs...å därmed domare.
Kolla på fotbollen och dess domare.Dom har en jäkla press på sig...och en bevakande media (främst TV) som totalsågar dom vid en felbedömning.Blir lika förbannad varge gång jag ser detta.
Felbedömningar är och kommer alltid att vara en realitet...jag kan själv bli förbannad i bland.Men dessa domare gör ett jättejobb + att det är skitabra att det finns folk som vill ställa upp på att bli det.
Jag skulle,som den "tittpåbouleåhakul"-fantast jag är själv kunna tänka mig detta...men tror inte jag passar te,t av vissa skäl.Men...dom behövs.Men...många av dom skulle behöva visa lite mer bestämdhet.
Vid mätning t.ex.Faen va tokig jag blir när motståndare står alldeles vid domaren,med ansiktena nerkörda i gruset,när han/hon mäter.Själv skulle jag be dom dra iväg 10 meter bort så man fick mäta i lugn å ro.No way jag gick ner på knä med deras unkna andedräkt ovanför :-).
Ahh...nu blev jag långrandig igen.
Mozzmozz :-).

Ante sa...

Rille...jag e dålig på detta med skytteregler.Kollat filmen nu (vilket skytte asså) och förstår faxtiskt inte vad domaren gör för fel.

Success_Star sa...

Quintais skjuter o kontrar lillen/kulan framför.. 5p.. sedan gör Weibel EXAKT samma sak och får 1p........

Ante sa...

Ähh...jag måste hajja nada av sånt här.Ser ju att han blir arg...men får dom inte BÅDA 1 poäng?

Success_Star sa...

Quintais skjuter o kontrar lillen ... Weibel kontrar kula.. 5p till Quintais, 1p till Weibel...

Anonymous sa...

Kan ju inte dirket jämföra fotbolls domare och boule domare, är lite skillnad i tempo ;D Afik håller ja me conny

Harko sa...

i stället för att utbilda domare för att tolka krångliga situationer så kanske man ska ändra regler och göra det lättare att bedöma? pratade lite med olika coachar under juniorEM och vi tyckte att det var lättare.... typ att döma resultat (som i spelet) snarare än eventuella icke-viktiga situationsändringar.

Success_Star sa...

Ex. Kula i mitten, så länge den kulan i mitten försvinner ur ringen o de andra stannar kvar, med kontring eller utan kontring så ska de ge 3p...

Harko sa...

T ex. Och lillen, bara ur ringen har nytta så allt annat ger 0 p. motstanderens kula ur ringen ger poäng om inte egen kula / lillen också försvinner. den kastade kulan kvar i ringen ger extra poäng. Enkelt att räkna, bara det som är kvar i ringen och det som kom utanför är viktig.