fredag 29 maj 2009

Mayo Open fredag

07:00 Nu börjar vägen mot Stockholm. Jag o Tilda blir körda av Robert som inte åker förrän senare idag tillsammans med Nanna. Skönt att slippa åka bil de 55 milen! Flygplanet here we come!

Fick en kanonstart på morgonen när jag kollade igenom reklamhögen, "Touch eller knappar? Här får du BÄGGE!" Skönt att se, här stavas det som det låter, lite Ante-style ;)

11:15 Står o väntar på flygbussen, betalat biljetten men sms o allt. Strålande väder välkomnade oss på flygplatsen, såå underbart!

11:15 Fick igår reda på att både Jocke och Lilja har med sig byxorna som vi hade bestämt ha på oss i helgen! Ett under har skett! Bådar gott inför helgen!

12:45 Äntligen på hotellet! Jag klarar inte av att inte veta HUR man tar sig från A till B. Att vara på Stockholm C o inte veta vart man ska är frustrerande. Tilda försökte lugna mig men gick sådär..haha.. Bil-Flyg-Buss-Tunnelbana-gå, där har ni våra färdkoster. Men hellre detta än bil 55 mil!

Nu ska vi hitta ett ställe att äta på, magen kurar!

14:15 Maten smälts i magen på hotellet. Blev pasta på "Pasta o Mera" Förvånande gott =) Gick sedan en tur på "stan" för att hitta någon affär o göra av med pengar i men det är inte direkt city detta ;)

Gick in om receptionen för att betala hotellet o fick en "chock"! De sa när vi bokade att det skulle kosta 1990 men fick nu betala 2580 för att det var "Maraton-helg"...OCH? Men de fick sina pengar, har inte så många ställen att välja på.. *zzzz*


15:45 Gick förbi banorna på Långholmen, de håller på att läggas i skrivande stund.

Nere i Rållis nu, bra väder, trevlig stämning.

16:10 Sitter o kollar på centercourten när skyttebanorna testas av Alex o Collen. Jocke strosar runt i sina nyinköpta byxor, RÖDA!

17:45 Sitter på läktaren o kollar när Albin o Ivar blir överkörda av Hurreau och Loy. Snart är det dags för spelstart i singelturneringen. Alex Norin mot Jonas tofsen Jacobsen och Alex Lindkvist mot Damien Hurreau. Två j-vligt intressanta matcher, tror det blir Alex mot Jonas som får ta upp min tid.

17:50 Uppvisningsmatchen avslutas med en 6a till Frankrike.

18:00 Jocke handlar i Boulebutiken! 2st lillar! Bildbevis finns att tillgå senare.

19:15 Första matchen är avklarad, 13-1. Mötte två från Kajutan Boule, trevliga och bra spelare. Herren i laget hade kommit 3a i veteran tävlingen som spelades tidigare idag.

Vi skulle stått över nästa match men har nu fått motstånd. De beskrevs av tävlingsledaren Robin Johansson som två motpoler. En lugn o sannsad spelare o en hektisk.

19:30 Sitter på läktaren nu o inväntar nästa match som börjar 20:05. På centercourt spelar Måns Daniel mot Michel van Campenhout. 7-10.
Kalle Strandberg mot Damien Hurreau. Finns en rolig sak med denna match och det är den att Kalle har identisk stil med Hurreau, vet han om detta själv?

20:20 Vi skulle stått över nästa men fick möta två norrmän som inte gjorde så många klot...5, 0, 6, 5 o matchen var över.

En match från singelturneringen, Anders Gerestrand mot Michel Loy, 12-13!

Nästa spelstart 20:55.

20:30 Singelturnering: Jerker Malmsten vs. Björn Ivarsson 13-4

20:55 Jesper Skult vs. Claudy Weibel 13-9

21:30 Henrik Hugosson vs Julien Lamour 13-4

21:40 Eric Geraci vs Jonas Jacobsen 13-12

21:45 Utslagna 9-10. Ledde med 9-2, tappar en 5a, tiden tar slut. Dålig runda av oss, 3p till dem o de vann. Näst sista rundan där de tar 5 får jag eget i bakplan vid skottmiss, o sista lägget studsar direkt höger, 5 till dem. Sista rundan släpper vi 3p o de vinner.

22:00 Henke Hugosson vs Michel van Campenhout
4-3 Henke lägger sådär, men börjar komma igång.
5-3 Efter två bra lägg av Henke, dock en stann av Michel
5-4 Bra inspelning av Michel tvingar Henke att skjuta gånger, vilket ger Michel enkel 1a
6-4 Michel gör en bra runda o Henke träffar sina. Michel har chans att kvittera men lägger lång.
7-4 Henke vill spela långt, Michel kort. Domaren måste dra fram måttbandet för att se om den är under 10m, vilket den ej var. Michel lägger, Henke skjuter, kalle 2 för Henke, men väljer att lägga för enkel 1a.
7-6 Katastrof runda av Henke, 3 till Michel
9-6 Henke skjuter bra, lägger illa, "träffar nog inga nedslag, säger Henke." Två stann av Henke, kort lägg av Michel ger Henke 2p.
9-7 Ännu en 10m av Henke., lindansare på lägget, men lever. Henke bankar på men får en kängeru på sista, 1p till Michel
10-7 Henke har satt mig till att stoppa klot så det blir högre tempo i matchen. Stort läge på trea till Henke men drar lillen, har kalle trea men missar, ett till Henke.
10-9 Henke bankar på mörkret men Michel ger sig inte o matar lillen! Kalle för två efter konstskott av Henke, bra skott med mycket tur. Två till Michel.
10-10 Imponerande spel i mörkret som fallit över Rålambshovsparken. Henke har skott för poäng men miss, kan vara öderstiget(Tullens stavning)...
10-12 Kort lägg av Henke som följs upp av en kula ut på gräset, enkel tvåa till Michel.
11-12 Michel lägger död, bra läge för Henke nu! Kom igen! 60cm snett bakom, 2-2 i klot. Michel 1m kort, sista lägget på poäng.. skjuter, träffar men kontrar, Michel två hemma, tretton på plats.. Henke får måste lägg o han lyckas!
Sista omgången! säger Gillan i högtalaren.
11-13 Henke lägger en ok kula, Michel lägger in, Henke sätter skottet, men lille o kula följer med o lägger sig på dödlinjen, Henke lägger död, förlust....sååå tråkigt..

Det var allt för idag, hörs imorgon!

6 kommentarer:

Anonymous sa...

Oj sicken skräll! (Skult-Weibel alltså). Och tack för bra rapporter som vanligt Rickard!
/Tove

Anonymous sa...

Woho Henke!
/Tove

Anonymous sa...

Vill passa på att önska er lycka till i mixen och även i era trippellag i morgon. Håller tummarna hoppas på uppdateringar i morgon också lika bra som du brukar fixa tidigare.Kent

Anonymous sa...

Trist förlust. Lycka till imorgon båda två.
/Tove

Calle Strandberg sa...

Haha, vilken komplimang! Tackar o bugar <3 :P.
Handen på hjärtat så får man väl erkänna att identisk e kaaanske lite o ta i. Ironiskt nog så verkar han dock ha ändrat tekniken lite åt det håll som jag själv försökt träna in sista tiden (sånt som framförallt tekniknördar noterar). Så vem vet, kanske slutar med att han blir näste bouletomte och jag världsmästare ;).
Cheers m8!

Andreas sa...

Jag ser inte framför mig att Calle och Hureau har samma stil.

Båda skjuter mjukt, men jag har för mig att Hureau pressar mer, medan Calle har högre båge.

Men men, Calle kanske satt mer press sen sist medan Hureau höjt bågen...