torsdag 7 maj 2009

Mentalträning

Mentalträning

- Behövs det inom boulen?
- Vad är det egentligen för något?
- Hur tränar man det inom boulen?

"ATT mental träning är viktig tror jag säkert alla är med på, på ett eller annat sätt. Däremot måste man nog fundera på VAD mental träning ÄR" 
"...skapa trygga minnesbilder som man tar fram när det behövs lugnas ner..." Herman Thorell (kommentar vid angivet inlägg, se nedan)

Inlägg: "Malmö läger"

3 kommentarer:

Rickard Nilsson sa...

Mentalträning är något A L L A boulespelare i Sverige behöver. JAG anser ingen vara så stark mentalt att han/hon inte behöver detta. Att man tar tag i detta på lägret i Malmö och som man gjorde på Bosön inför förra årets VM tycker jag är jättebra. Att bara snudda vid ämnet kan få vem som helst att tänka till, sen gäller det att ta tag i det själv och/eller i grupp. Det handlar mycket om självstudier, men det vore helt klart värt det.

Anonym sa...

Håller med dig...där har svensk idrott i stort mycket att hämta tror jag!

Och inte minst inom en så mentalt utsatt idrott som boule...

//JLage

Lärarjäveln sa...

Måste bara poängtera att jag pratar utifrån mina erfarenheter som friidrottare. Det är säkert ngt helt annat inom boulen, har ju bara spelat boule i tre år och aldrig vart i närheten av ngr större händelser. Men som sagt, jag tror att det går att överföra olika tankar från andra idrotter till boulen, bl.a. just att skapa fokus på rätt saker och skapa ett lugn vid rätt situationer.