tisdag 13 januari 2009

Vinterserien

Igår startade Vinterserien i Lindome boulehall igen. Nu är vi uppdelade i fyra grupper, A-D. Jag, Robert o Tilda kvalificerade oss till A gruppen o gick som sagt första omgången igår. Tilda kunde inte vara med pga skola så jag o Robert tog på oss ansvaret att få en bra start på serien. Första matcher, första rundan, 0-6...! Sådär start..men vi lyckades till sist vinna med 13-12 mot lag Ove Castell. Match 2, 13-4 mot Mats Holmkvist och Stig Forsman. Men nu blev vi krossade av Giza o Patrik Andersson. Vi spelade helt ok men hade ingen chans. 4-13. Spelade en runda på 3.5m, första gången för mig.. en stann, en träff, en miss...hade chans på 5p men de fick 1p efter miss av Robert på sista. 2 vinster +1 i kvot..ligger 5a.

Såg en sak igår som gör mig sååå sur/vansinnig/knäckt eller hur man nu ska beskriva det. Lag Hugosson/Holmström låg under med 0-7 mot Andreas Peterson och Tomas Callderyd. Lag Hugo började spela bättre medans Lag Callderyd gick ner i kvalité, vilket är ok.. men sen kom sista rundan, Hugosson leder med 10-8...2-2 i kulor..Callderyd ska spela in en kula som ligger 1m framför...men missar två gånger, båda kulorna dundrar i väggen, båda inom 4 sekunder..........lag Hugosson kastar in 2 lägg o vinner med 13-8.....VARFÖR gör man något sånt? Lag Callderyd lägger 3(!!) döda samma runda, o skiter i de sista 2 kulorna o bara kastar dem...varför? varför? Lägg in en kula o motståndarna vinner ej matchen...

Jag säger nu inte att Lag Callderyd säger så här men många som inte är "elit" säger ofta: "Varför måste vi möta de bra?" "Man kan inte slå dem!"
JO det kan man visst, men många ger upp innan ens första lillen är kastad....
KÄMPA in i det sista, pressar man de bästa så gör de misstag...men oftast får de en enkel resa mot sämre motstånd för att de redan gett upp när de ser några namn på ett papper... tråkigt..verkligen.. Jag har förlorat mot sämre lag MÅNGA gånger och det är för att de kämpar som svin HELA vägen o ger inte upp..tycker det är underbart att se o sådana förluster kan man ta!

/Success_Star

8 kommentarer:

Coccinelle sa...

Haha.. Dui HATAR att förlora!!! Oavsett mot vem....

Success_Star sa...

Hatar att förlora ja men läs mellan raderna gubben =) Är det inte sant då? Vissa matcher har ju motståndet redan gett upp, så tråkigt...=/ Man kan förlora mot ALLA, bara de kämpar lite..eller är det bara jag som tänker så här?

Ante sa...

Nop.Många som tänker som du.Men man får oxå ha lite förståelse.Desutom lirar faxtiskt du nästan alltid med bra mycket bättre spelare än den/dom som visar lite väl mycket respekt.Gör en viss skillnad för hur man känner sig.Vi vanliga dödliga KAN faktist ha lätt att tänka oss att det redan e kört om man möter dig,Lilja å Henke t.ex.
Inte ofta som medelmåttor får sånna medspelare...och då får du finna dig i att det är som det är.För trotts allt blir ditt lag allt som oftast inseedat i en grupp med medelmåttor.Och för dessa medelmåttor ere nog lätt att visa lite FÖR mycket respekt inför lirare man bara läst om i VM/EM-sammanhang.Tror inte du ser samma respekt när du möter Ivar & co.Problemet e att sporten e så jävla liten med en väldigt liten topp.Sådesa...
HÖÖRRU...LYYSSNAR DU PÅ ORAKLET,DIN PAJJAS???

Ahmen...ses på 4-lingen da.Moz skaru få...och om inte blire nice ändå :-).

Success_Star sa...

Klart att det är lätt att ha för stor respekt de bättre spelarna..det har vi alla...men det jag ville få fram är det att man kan slå ALLA, men då kan man inte ge upp innan man börjat =)

Ses

Conny sa...

Man känner igen sig i det du säger. Jag är en medelspelare jag själv försöker kämpa, så var det inte förr.
Man kan vinna om ni underskattar, sen om man hänger med till 10-10 så blir många av eliten lite nerviga. För de vill ju inte åka ut mot vårat gäng. Bra ämne som du tog upp.

Success_Star sa...

Exakt Conny, pressar man någon så kommer misstagen men får man stå o bara leka o behöver träffa 1 av 3 så brukar det inte vara några större problem. Jag har ju själv varit på väg upp o då hade man svårt att se att man kunde slå de stora spelarna, så som Bengt Månsson, Dick Nilsson mfl.

Nettan sa...

Fan vad kul o smyga runt här o läsa=))

O Ja du HAR rätt... .lätt att ge upp, men man har faktiskt sett er "toppspelare" få stryk några gånger just för att ni ser det som en lätt match. Sorry killar o tjejer som räknar er bland "toppspelarna", men det e kul att se närdet händer ...

Success_Star sa...

Du är välkommen Nettan, vilken Nettan det nu än är =)

Spelar man inte bra boule så åker man på stryk, och så ska det vara =) Finns ingen i Sverige som är så bra att han/hon vinner över vem som helst genom att bara visa sig.