lördag 30 januari 2010

Svenska cupen dam

Här anländer vi till hallen, ingen på plats. Ringer för att kolla varför det är så här. "Nej, det är imorgon söndag"

HUR FAN KAN MAN LÄGGA ETT DAMKVAL I SVENSKA CUPEN EN SÖNDAG!

Det är ju allmänt känt att dam tävlingar tar x antal timmar längre tid än öppna tävlingar.
6 lag, 9 matcher. Alltså minst 9h, plus pauser, längre matcher.....

DÅLIG PLANERING!

22 kommentarer:

Ante sa...

Håller med.I inbjudan står det spel Lörd/Söndag.Enl nån ansvaig så hadde detta medelats Kärnan...som var det ända lag som dök upp på Lörd (idag).Enl Jonny vet ingen av ansv i Kärnan nått om detta.Konstigt.
Och har man Lörd å Sönd att välja på...så borde väll Lörd vara bästa speldagen.
Boule i ett nötskal,detta.Synd om tjejerna som åkt fr Höör,Helsingborg mm.Hops dom vill/kan i morgon i stället.

Lärarjäveln sa...

Självklart med spel lördag!

Boulett sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rickard Nilsson sa...

Finns inget att välja på, söndagen är inget allternativ......På svenskboule.blogspot.com under kommentarer kan man läsa att mötet mellan POM vs BVP tog 6 (!!!!!!) timmar..... två såna möten imorgon gör att finalen börjar kl 22:30......känns det ok en SÖNDAG!?

Fullständigt ointressant om det är sydsvenska, svenska bouleförbundet eller malmö bouleallians som tagit beslutet att spela detta en söndag, oavsett är det inte ok...

Tjejen som åkt från Göteborg då.. inte synd om henne Ante? ;)

Anonym sa...

Här i Motala spelar vi klart allt idag,har faktiskt hänt för några år sedan att kvalet var klart 1.30 på natten.Rent logiskt är det väl bättre att spela på en Lördag,om det räcker med 1 dag.Kan ju finnas konstigt nog folk som ska upp och jobba på Måndagen,jag menar med dagens arbetslöshet i vårat land.Kent

Rickard Nilsson sa...

Spelar man på en lördag så kan man köra resten på söndagen om man anser att det drar ut för mycket på lördagen.

Anonym sa...

Skulle ha dömt på Lördagen i Eskilstuna, man planerar arbete och bokar inte in något annat.
En kompis var i Eskilstuna och undrade var jag och lagen höll hus.

Lite dåligt med info. Var och såg ett slutspel sv cupen dam, kortaste matchen 1h 40min. Conny

Ante sa...

Näää...inte ett dugg synd om Tillda.Hon skulle ju zova över i Malmö.:-).Skojjar...tycker nån gjort jäkligt fel mot tjejerna och Jonny här.Inte lätt å komma iväg te arbete å skola på Måndag om det skulle dra ut på tiden i morgon.
Men...håller INTE med dig om att det inte spelar nån roll vilka som är ansvaiga.Du kanse resonerar så eftersom du känner dom i sydsvenska,vilka helt klart är ansvariga te detta.SBF får mycket skit ändå...men nog ziter väll dom i distriktskvalen och dess utformning va?Helt rätt oxå i så fall.
En av dom fr zörr som tog beslutet te Söndaxlir spelade tydligen själv i dag i Åstorp.Kan ju ha nått med detta att göra kanse.
Hursom...ruggigt klumpigt skött av någon.Hadde detta kunna hända i öpna cuppen frågar man sig???
Hops tjejerna har kvar sin motivation te i morgon.Och hops på rapört här fr dig.Jonny har lovat å messa lite oxå.Hops Kärnan går vidare...då har ju jag ÄNU en gozig zörr-resa att se fram emot
:-).

Anonym sa...

skönt o veta att det inte bara är fipjip som inte kan arangera dam tävlingar;;;;))))

Bengtsson sa...

Se det som bra förberedelse för kommande VM...

Rickard Nilsson sa...

Vad jag har hört är det svenska bouleförbundet som bestämmer över kvalen i år. Anledningen vet jag inte men så är det. Imorgon är det dags igen, hoppas att man orkar upp igen ;)

Boulett sa...

Nu blir jag smått förbannad. Och det är faktiskt inte ofta det sker.Jag tog bort det förra inlägget eftersom jag inte trodde det hade någon relevans längre, vilket var synd för ni läser som krattor.
Förr om åren har SydBf skött om tävlingen men från och med i år så har vi inget med detta att göra. Utan det är Svenska Bouleförbundet och Malmö Bouleallians som ordnar Svenska Cupen dam. Så Ante och alla andra gå in på SBF/tävlingar/ SBF arrangemang.Läs där på Svenska Cupen dam.
Svenska Bouleförbundet inbjuder samtliga klubbar till deltagande i Svenska Cupen dam 2010.
Grundomgångarna spelas den 30-31/1 2010 och finalen spelas i Motala den 27-28/2 2010.
Anmälan sker till kansliet senast den 15 januari 2010. Glöm inte att ange önskemål om spelplats.
Kersti Lindelöf/styrelsemedlem i Sydsvenska

Mattias Thorell sa...

9 matcher???
Hur går det till?

Det måste väl ända vara max 2 klubbmöten, alltså 4-6 matcher totalt!

Men givetvis ska kvalet ligga på lördagen, för att i nödfall kunna använda sig av söndagen!

Ante sa...

Ok...men i inbjudan fr Syd står väll spel båda dagarna.Menar du då att SBF själva ändrat på detta till enbart Söndaxspel...och i så fall av vilken anledning???Vem har beslutat att spel ska ske på Söndagen och INTE på Lördagen,som givetvis borde varit det självklara valet.???
Varför inte använda båda dagarna om nu damboule har det ryktet det har (långsamt spel mm)???
För få lag kan ju inte vara svaret...om man nu riskerar att få hålla på långt in på natta vid en speldag.Spec inte om lagen själva räknat med 2-dagars-spel.
OCH...hadde detta verkligen accepterats i öppna cuppen???
Mycket man frågar sig.
Hursom...kör hårt i morrn Kärnan.Går ni te Motala...så far jag dit i min berömda cheerleaderdräkt å tjoar på er.Zzzzämpa.

Boulett sa...

Inbjudan har först gått ut från SBF, står på deras hemsida. Om sen det gått ut någon inbjudan härnere så inte är det från Sydsvenska Bouleförbundets styrelse utan i så fall från Malmö Bouleallians. Och det är skillnad.

Rickard Nilsson sa...

Mattias
Jag antog att man spelade finalen, vilket man gjorde förra året i sydkvalet. Med final 9 matcher, utan final 6. Som det skrevs att första mötet tog 6h... 12h.... 18h....

Boulett
30-31/1 Då borde man köra den 30/1, om det drar ut på tiden så har man dagen efter på sig.

Boulett sa...

Rickard, jag tycker självklart också att det borde varit den 30:e. Men eftersom vi i sydsvenska Bouleförbundet inte varit med om att ordna detta föreslår jag att du i morgon frågar någon i Boulealliansen varför man gjort som man gjort. Fråga också om de skickat ut någon inbjudan till Malmökvalet. Jag har inte sett någon.

Rickard Nilsson sa...

Jag ska fråga imorgon o återkommer på bloggen

Lärarjäveln sa...

Vem som än har fått uppdraget att arrangera kvalet i Malmö kan ju knappast vara en nybörjare. Det borde vara ställt bortom allt tvivel att kvalet ska spelas under lördagen i en tävling som riskerar dra ut på tiden!

Anonym sa...

inbjudan från SBF står 30-31/1 vilket ger arrangören valmöjlighet välja dag när endast 2 möten sker önskvärt och naturligt är så klart lö av orsaker som skrivits ovan Dock är det arrangören i detta fall Malmö Bouleallians skyldighet att meddela deltagande lag speldag och starttid, det man kan undra över är att alla lag utom Kärnan fått vetskap

Rickard Nilsson sa...

Att alla lagen fått informationen är jag "säker" på, dock har inte den gått ut till hela laget. Men det jag sätter mig emot är speldag SÖNDAG.

punkt slut.

Lärarjäveln sa...

Lördag och vid behov söndag i fortsättningen, då!