fredag 17 april 2009

Öppet eller Herr EM?

Läste en artikel på http://www.svenskboule.se/ om hur reglerna ska vara, öppet EM eller herr EM.
Utan att ha funderat på för- och nackdelar med de olika tycker jag att det ska vara ett Herr EM.
Det finns ett Dam EM, så varför ska det då inte finnas ett Herr EM?

- Vad tycker ni?


/Success_Star

9 kommentarer:

Köhalmi sa...

Har inte bestämt mig, men skall det inte vara så att man skall kunna ställa upp med bästa laget oavsett kön?

Visst, det är inte så i andra sporter som: Fotboll, hockey, bandy mm. Men boulen är inte som alla andra sporter.
Vi lever på uttrycket, "Alla kan spela, oavsett kön och ålder!"

Jag lutar nog åt ett "öppet" mästerskap!

Rickard Nilsson sa...

Men varför ska det finnas ett DAM EM då? Visst är det för att damer ska få spela mästerskap, det förstår jag, för det är inte i många landslag en dam platsar.

Men förstår vad du menar men finns för- och nackdelar med allt. Mest rättvist vore det om man hade ett öppet VM, där de bästa får spela. Dock hamnar min röst hamnar i alla fall på ett Herr EM. Ni får gärna övertyga mig om motsatsen =)

Anonym sa...

Om damerna (enligt Rickards logiska resonemang) ska stängas ute från "herrarnas EM" på grund av att det finns ett Dam-EM, så borde väl i konsekvensens namn även juniorer förbjudas att delta? De har ju också ett eget EM. :)

Nä, jag förespråkar ÖPPEN klass, som Kennet skriver: "Alla kan spela, oavsett kön och ålder!". Tyvärr tycker jag mig se tendenser att vi går åt andra hållet istället.

Kent VAR

Rickard Nilsson sa...

Juniorer får inte delta i herr EM. Det finns ingen åldersgräns uppåt, bara neråt, från junior. Så tolkar jag i alla fall reglerna.

Ante sa...

Jaa...varf finns eg Sv Cuppen för dam???.Helt idiotiskt eg,med dom regler som nu finns där för öppen.
Förutom det kan jag medela att inom boule kan tjejer konkurera med killar...om dom vill.Bort med allt vad damklass heter.
Ehh...förutom på DM/SM.DÄR ere vettigt att tjejer har en egen klass,eftersom jag tror många där vill ha det så.
Krångligt va?:-)

Joachim Andersson sa...

Ja är kluven... Vi har som Kenneth skrev alltid velat vara en öppen sport rent tävlingsmässigt.. Men kanske just det är felet med boulen.. (funderar bara) Vi kanske ska söka oss till andra sporter och följa deras "grej" för att uttvecklas ännu mer. Eller köra på som vi har det..

Som sagt.. Jag är kluven!

Rickard Nilsson sa...

Det är för- och nackdelar med allt.. Svårt som fan att veta vilket som är bäst för boulen. Att man har herr o dam på mästerskap kan vara ok tycker jag.. men att vi tar bort öppen klass i Sverige o kör herr o dam i våra tävlingar är INTE bra.. skulle nog göra att många tjejer slutar spela. De damer som tillhör toppskiktet i damklassen vill pröva lyckan i öppen klass mot herrarna, vilket de inte skulle få göra om vi tog bort öppen klass. Risken med att ta bort öppen klass på mästerskap skulle kunna ge denna utgång, vilket inte skulle bli bra.

Ante sa...

Givetvis ska tözerna få välja öppen om dom vill.Men på DM/SM borde damklass få vara kvar.I övrigt kan man (som BOO å Tyringe populära Spader Dam å ?) få ordna damtävling OM man vill.Men själva KLASSEN Dam kan i övrigt skippas.Nästan alltid,dom få ggr ngn klubb orkar arra vid sidan av öppen,verkar ju klassen få för få lag...å flyttas då över te öppen varpå dom få anmälda blir förbannade.
Jag vidhåller att damer är lika bra som killar på att hysta....OM DOM SJÄLVA VILL.

Ante sa...

Jag spånar på...
Asså,ALLA klasser kan bli ett.Bort med vett,dam...å kör öppen.
Men villkoret är ju då (följande ÄR bara ett ex)..att ALLA tävlingar ska delas in i A,B redan fr början.Hög rankpoäng = A.Resten te B,om dom nu inte VILL lira A å får plats där.Högre anmavg i A-klassen (säg 300/näsa) gör högre prispengar där.
Ahh...var bara ett ex som sagt.Går nog att lösa.
Men sätter man t.ex oss vetts ihop med er i öpna...att lira på samma vilkor (en del vill faxtiskt det för att kunna "råna"
oldies :-))...ja då jävlar rasar det snabbt utför.Promice.
Ähh...sorry.Ville ba...
ähh :-).Mozz.