lördag 18 april 2009

HP Cup


HP CUP - I solens Halmstad
HALMDSTAD Lördagen den 18 april spelades HP Cup i Halmstad. Laget som avgick med segern kommer från Malmö klubben Coccinelle, Rickard Nilsson och Joachim Andersson.

Tävlingen hade dragit 36 lag vilket ansågs lite när man ser till vädret. Banorna badade i sol och stämningen var på topp. Det hela inleddes med poolspel där laget Rickard/Jocke gick segrande med 2 vinster. De slog till exempel det starka laget Kenny Nilsson Nobel, Kristian Lilja CPC, 13-6. Nu blev det en längre paus där det intogs mat, grillad Karré med potatissallad.

Varbergs stoltheter
Roland och Mats, arrangörerna till en av årets roligaste tävlingar, Varberg Strandcup, stod i åttondelen för motståndet för Rickard/Jocke. Detta blev en till siffrorna enkel match för laget från Malmö men den tog nästan 1h. Lillen gick död från bådas håll vilket drog ut på tiden, 13-4.

Ännu en dryg väntan inför kvartsfinalen där Anders Csapo och Zabbar Neang skulle köras över med stora siffror, 13-2. Denna match var ingen hit för Rickard som presterade dålig boule men avgick ändå med segern.

Greggereds store man
Nu var det endast 4 lag kvar i turneringen HP Cup. Rickard/Jocke mot Henrik Hugosson/Niklas Carlén. Thomas Wiede/Thomas Finné mot Lisa Köhalmi/Lasse "Hulken" Svensson. 

Matchen mellan Rickard/Jocke och Henrik/Niklas var en match med en blandning av skönspel och hawaiispel. Fantastiska klot blandades med rena klubbor. En runda som "avgjorde" matchen var när Niklas sköt för 5p, dock ett svårt skott, dubbel, lillen går, 1p till CPC. En stor poäng till lag LID här och matchen hade sett annorlunda ut. Siffrorna skrevs nu till 13-4.

Finalen var dagens tightaste  för lag CPC. Wiede/Finné stod på andra sida banan för att sätta stopp för årets första vinst för Rickard. Han har 5 silver i år och var väldigt sugen på årets första guld. Matchen var inte direkt jämn men vid ställningen 9-4 släppte lag CPC en fyra som jämnade till matchen. Men lag CPC tog tillvara på ett läge i sista rundan, carreau av Rickard och två enkla lägg av Joachim och matchen var slut, 13-8. 

Hur känns det att äntligen vinna?
- Helt underbart! Känns som om det har gått troll i det, 5 andra platser, väldigt irriterande. Men nu kom äntligen vinsten, förhoppningsvis flyter det på nu. 
Detta var första gången du spelade en dubbel med Joachim Andersson, hur kändes det?
- Hur kul som helst! Konstigt att det inte skett förr, men vi bestämde rätt snabbt att detta får vi göra om! Vill ni spela med en skön kille, ring Jocke.
Hur var ditt spel under dagen?
- Det var ok. Blandade fantastiska klot med mindre bra spelade klot. Gäller att hålla koncentrationen uppe under hela dagen vilket jag inte klarade av idag. Jag känner att jag är på gång, så nu gäller det att ligga i nästa vecka inför Lindome spelen. 

Strykning i trippeln
Dagens vinnare skulle imorgon förstärka med damlandslagets Matilda Boström inför trippeln men valde att stryka sig. Anledningen till detta var antalet anmälda lag, 9. Det klagas ofta att det inte är många tripplar på ett tävlingsår men när det väl spelas en trippel kommer inga lag. Vad är anledningen till detta? Orkar inte folk spela två dagar i sträck? Vädret kan man ju inte klaga på. 

En mindre trevlig sak som hände, dock på fredagen, i veteran tävlingen som lockat 94 lag, var ett dödsfall. Vem detta var vet jag inte men jag lider med vänner och familj och skänker mina tankar till er.


Text: Petra Jivde
Bild: Matilda Boström

16 kommentarer:

Joachim Andersson sa...

Haha.. Fint skrivit.. :) Säg bara när och var... Och vi lirar igen.. :) De va riktigt kul..

Rickard Nilsson sa...

Man har ju sina kontakter, du såg väl Petra Jivde som följde oss hela dagen? ;)

Jag kommer att säga til, trust me. Du gjorde ju det omöjliga, drog mig till en vinst, första för året! Första sen..hm.. ja säg det.... haha

Rickard Nilsson sa...

1 november, 6 månader sedan man vann en tävling.. otroligt att man är aktuell för ett landslag...*Asg*

Joachim Andersson sa...

Haha.. De var många år sen dom krävde att man skulle behöva vinna en tävling för att ingå i ett Svenskt landslag.. ;)

6 månader sedan.. oj.. De måste vara ett nytt personligt rekord eller? ;) Tyvärr inget roligt rekord kanske.. hehe.. Men massa finaler är inte så fel de heller.. :)

Joachim Andersson sa...

Petra.. Ja, de va hon den blonda med DD kupa med kameran hängandes över ...... va? Snygg.. :p

Rickard Nilsson sa...

Man är ju framme "varje" gång...rätt otroligt att det har gått så lång tid emellan vinsterna.. hm... .. aja... man är en sorglig människa.. *Asg*

Ante sa...

Gratts tec er,pöjks.Bra zzämpat.
Ang detta med få lag en av 2 tävlingsdagar (detta har jag tagit upp ett antal ggr här i Stockholm där 2-dagarstävlingar minska drastiskt år efter år)...
Azzå...ändast stortävlingar typ Nationella,SM å ngra till göre sig besvär med detta.Själv tycker jag att resten bara ska få ha en tävlingsdag/helg.Jag ääälskar spelet...men orkar faen inte kajka iväg 2 dgr i rad.Å då lever jag faen ändå (taaack & lov) singel.Tror många res likadant,spec dom med familjer...å då tär det ju på antalet deltagande lag BÅDA dagarna.Finns mycket annat än fritid på helger.Åtm för mig.
Azzå...vilket föredrar vi...
tävlingar 2 dgr i rad med få lag varge dag...eller en/helg,med fler (tror azzå jag då) lag och därmed faen så mycket roligare.
Ok...öppen ena dagen å vett andra kan va ok.Sådesa :-).
Ahhh...nu blev jag långrandig igen.Jag som ju bara skulle Grattza :-).

Rickard Nilsson sa...

Jag håller med, en dag/helg... Nationella kan ha två dagar för då kommer oftast folk från hörn av Sverige så då kan man lika gärna spela två dagar. Men annars så finns det nog inte viljan att lägga hela helgen på boulespel..

Joachim Andersson sa...

Ja kan nog också hålla med där.. :) STORA tävlingar kan ha 2 dagar, typ dom Nationella. Sen kan en dag räcka. Det finns ju så många tävlingar nu också jämfört med tidigare.. :)

Förr fanns det 2 tävlingar i Sverige samma helg. 100 lag i varje tävling. Idag finns det 4-6 tävlingar runt om i landet samma helg.. 30-40 lag/tävling..

Nä, ja tycker: Kvalitet före kvantitet.. :) Då kommer fler börja tävla igen när kvaliten på tävlingarna är hög. (typ, mayon, swio, 4-lingen, nationella) och slippa alla lokala tävlingar där du kan vara glad om du kan få något annat att äta än korv och en torr fralla..

Rickard Nilsson sa...

Kvalitet före kvantitet, det räcker att säga det =) Intresset att lägga ner en hel helg för boule finns inte mera så 1 dag räcker. Så kör de stora med dubbeldagar för då kommer ändå spelare från hela Sverige.

Kvalitet före kvantitet.

Anonym sa...

Grattis til vinsten med jocke bra jobbat=).
Lennart

Rickard Nilsson sa...

Ja det var en slitsam tävling.. haha.. bara skoja... det var jävligt kul! =)

Carlén sa...

Bra spelat rickard. Synd att vi inte kunde bjuda på lite bättre motstånd i semin. Jag och Henke spelade lite för mycket upp och ner. Men du och jocke lirade bra ihop och du träffade jävligt bra mot oss det var någon runda du gjorde en dubbelbom men annars fans det inte mycket missar.

Rickard Nilsson sa...

Nej det gick bra igår... men bättre SKA det bli..duger inte annars! Men kul att slå er, speciellt Henke ;)

Ivar sa...

Skönt att du är på G inför nästa helg :)
En buss laddat med sjuk sugna ryssar kommer lastad till baksidan!

Hur många lag är anmälda?

Rickard Nilsson sa...

Jag är på G, mer skrev jag inte. Vi får se hur det blir till helgen =) Antingen grymt eller Kalle Anka =)

Öppen trippel: 39st
Öppen dubbel: 46st

www.sbfonline.se ;)