lördag 11 april 2009

Äggcupen Malmö

MALMÖ Det var dags för Äggcupen på långfredagen, som så många gånger förut. Medspelaren för dagen var Henrik Hugosson. Han hoppade in när Andreas Strandberg hoppade av pga sjukdom. Henke tog snällt bilen ner på fredags morgon och var på plats kl 9.

Gruppen vi fick var en av de tuffare, Håkan och Bosse/Jimmy och Möller och lägg därtill ett gäng från C4 som inte var så illa de heller. De pressade Håkan o Bosse enda upp till 11-13, starkt!

Match 1: C4, 13-3
Match 2: Möller/Nilsson 5-13 Här gick allt åt helvete medans de spelade kanon, rättvis seger
Match 3: Håkan/Bosse 13-3

Det blev till att kvala för oss, ett av de fyra lag som behövde detta. Motståndet blev ett danskt lag med Sören Bentzen och Morten Saxild-Hansen. Banan vi fick tilldelade hade ett rör nergrävt i mitten på banan. Detta utnyttjade danskarna till fullo och fick oss att prestera pissboule på ena hållet. Lillen 1,5m förbi röret, 9m, de lägger en klot 1m ifrån lillen, vi kastar alla våra 6 klot, i 2 vändor! Sådär start på matchen. Men när vi till slut fick ta i lillen o spelade lillen innan kullen tog vi poäng. Näst sista rundan låg lillen ännu en gång 1.5m efter kullen, o Sören skickar iväg första lägget, lillen går, lägger sig 1dm från linjen. Nu vattnas det danska klot när jag får in mitt första lägg, 2 klot kvar, står på 11, 1,5m att lägga på. Skickar iväg en älgaplomb, som drar snett o spelar lillen över dödlinjen, 1p, upp på 12! ;( Nu i efterhand måste man se det som dåligt val att spela rakt mot lillen men lätt att vara efterklock. Nästa runda släpper vid 4p och vi förlorar med 12-13. Dålig runda av mig, skottmiss och ett dåligt lägg bädda för stann o träff av danskjävlarna ;)

- Hur var spelet då?
Jag sköt mycket bättre än vad jag någonsin gjort på denna tävling men läggen var för dåliga. Dock såg jag inte mer än Pontus Thuresson som gjorde det bra men det duger inte för mig ändå.
Men skönt att äntligen komma ut o spela, Heja utomhus boule!


Ses nästa helg i Halmstad och HP Cup.


Foto: Matilda Boström


/Success_Star

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fofto: Tilda!

Rickard Nilsson sa...

*Fixat*

Albin sa...

Sören är fan lurig alltså. Har underskattat honom för många ggr och åkt på stryk. Kul att dom var där, bra lag!

Snart är det Mayon, där snackar vi sann utomhusglädje! Någon av oss svenskar borde piska frassarna iår :D

Rickard Nilsson sa...

Känns som om det är "första" gången man förlorar mot dem.. hm.. aja, de fick 13, vi fick 12, alltså vann dem =)

Fransmännen ska iaf behöva spela bra boule i år för att vinna, vilket de inte behövt förr!

Søren Bentzen sa...

@ Ricard, Albin

Tak for de 'pæne ord' =)

Glæder mig til at mødes til Mayo'en, såvidt jeg husker har jeg en revanche til gode mod Albin i Mayo Single hvor jeg tabte 11-13 i en tæt kamp for 2-3 år siden..gggrr *S*

Bedste hilsner fra
Søren