tisdag 24 februari 2009

SWIO/Öresund Open

HÖGANÄS/HELSINGOBRG SWIO, Swedish Indoor Open, Sveriges andra internationella tävling, den enda inomhus.Tävlingen hade samlat 116 lag från 12 olika länder, såsom Tyskland, Ryssland, Polen, Holland.Mitt lag som ni redan vet var Kenneth Köhalmi och Maths Lind. 

Vi var inlottade i en grupp med ett danskt, ett polskt och ett lag från Mataki. De sistnämda hade vi i första matchen där vi vann med 13-4, en match där vi presterade sisådär boule. Kenneth hade högsta procenten. Match två var mot StarMasters Danmark, 13-7 efter aningen bättre spel. Sista matchen ställdes vi mot 3 polacker, och med en känsla av att det skulle bli kul att möta lite annat motstånd än vanligt. Men det blev snabbt otrevlig stämning efter att
 polackerna satte upp en 2a till sig själv när vi hade 2 klot bättre än deras andra kula. Kenneth o Matte frågade snällt om de satte fel men fick till svar att det var två poäng till dem. Nej det var bara en poäng till er iom att vi hade de två kloten före erat andra klot, NEJ!, 2p! och så var bråket igång, själv stod jag passiv på andra sidan plan o iaktog spektaklet. Allt slutade med att en av polackerna sa, End of discussion, men avslutade med "sportmanship, noway" vilket fick Kenneth att tända till o skälla ut honom igen. Detta bråk fick oss att tända till och vi vann matchen enkelt med 13-7.

Nu var det dags för slutspel, 32 delen, lag Kristoffer Eriksson, Bo Göran Stare och Emil Nilsson stod för motståndet, detta skulle bli en match som skulle sluta på ett sätt, förlust. Första runda FÅR vi en poäng av dem men sen börjar slakten, vi presterar piss boule medans de storspelar, speciellt Krille, stann på allt och Bojje får allt som oftast stå med sina två klot kvar o kan välja på lägg o skott. Matchen slutar 2-13 och SWIO äventyret var över för denna gång.

Öresund Open, en tävling som man gick in i när man åkt ur SWIO´n. 
Kl 09.00 på söndags morgon var vi på plats för ännu ett gruppspel med Stefan Berglund, Pauli Mäkitalo och Brell som första lag, Björn Johansson, Dick Nilsson och Kenneth Öttenius som andra lag.

Match 1 var mot lag Berglund, 0-10 efter ett få spelade rundor, och vi var på väg ut ur ä
ven denna tävling =/då kom den sjukaste vändningen EVER! Kenneth har skott för 1p, tappar skottet, landar precis över eget, klotet planar, stannar på motståndarnas kula och kontrar även deras andra kula, 5p till oss!! 1,2m kort på skottet och vi får 5p! Jag startade en fin "segerdans" och skrattar hejdlöst! Om det var någon i motståndarlaget eller någon annan som tog illa upp för detta så ber jag om ursäkt. Nu fick vi till spelet aningen bättre plus att Stefan missade lite skott så vi tog poäng efter poäng, och till sist stod vi som vinnare med 13-11.
Match 2 var mot lag Björne. En trevlig match som vi ledde fram till slutet när de gick om och vann. En trevlig match med bra stämning och skämtande fram och tillbaka, men det hela slutade i kaos. Matte, Kenneth och Björne avslutade matchen i en livlig diskussion där Björne anklagade Matte för att vara osportslig pga av en skämt som Björne tog på allvar medan hans egna gliringar självklart sågs som skämt. Det hela avslutades i en kram mellan Björne och Matte.

Slutspel
Norge stod för motståndet, tyngdlyftaren. En bra match från våran sida, och vi tog en enkel seger med 13-0.

I 16 delen var det dags att möta familjen van Houten, Uffe, Jimmie och Tonny. Vi vann med 13-7 (?), kross ;) men alltid kul att möta dessa killar. Vilken känsla Jimmie o Tonny har, otroligt. Jimmie lägger som fan o Tonny missar inte i onödan. Hade han fortsatt spela så hade han blivit en av våra största boulespelare!

Nu var det dags för 8 del, lag Roger Svensson, Bill Jönsson och Rickard Jacobsson iklädda sina svarta Ekeby tröjor stod för motståndet. Denna match kunde slutat hur som men efter att Roger skjutit en rasp kalle på en kloss lille så tog de sin 4a som saknades för deras 13p.
 Utslagna i 8 delen men nu var det bara till att slänga sig i bilen o ta sig till Helsingborg o Jutan så snabbt som möjligt. Tilda, Em
ma o Bettan spelade final mot Lilja, Jocke o Jessica. Under hela Öresund Open hade vi fått sms med resultat runda för runda av Kasper Miller så nu ville vi se med egna ögon när våra flickvänner stod i en stor final och kämpade om 25000kr!


Hur slutade nu tävlingen då? 
Lag Lilja, Jocke, Jessica tog hem finalen med siffrorna 13-3 efter 2,5h´s spel! Att Tilda, Emma, Bettan tog sig till final anser jag vara en skräll. Visst de har spelet för det men jag kunde aldrig tro att de skulle lyckas med bedriften att slå ut storlagen en efter en, GRYMT bra jobbat! Är stolt över Tilda ;)


- Hur kändes spelet för dig?
Jag hade en känsla att min form var på nergång och tyvärr kom the dipp under denna helg. Jag har nu 3 v på mig att hitta formen igen inför Svenska Cupen. 2v att bli av med dippen sen 1v att få upp formen igen. 

- Vad tycker du om SWIO´n som tävling?
Anser att det var en bra tävling men till nästa år måste de göra om spelformen, eller rättare sagt fixa till så att alla förstår hur man tar sig vidare till kvarten. Jag och Kenneth frågade i sekretariatet hur de skulle få ut de 5 lag som skulle gå vidare till söndagens slutspel. S
varet blev väldigt chockartat, "De 4a som förlorar i kvarten kommer att få en chans till, eller rättare sagt, 2 av de kommer få denna extra chans, de andra får åka hem". 

Mer bilder och filmer kommer inom kort.

Text & Foto: Rickard Nilsson

5 kommentarer:

Köhalmi sa...

Bra skrivet som vanligt, men du glömde att skriva om matchen mot Familjen Van Houten! Vi köttade ju liten, mellan och stor tack vare att dom valde att "gömma" Uffe på mitten;)

Success_Star sa...

Visst fan.. tyckte väl att det gick lite snabbt att skriva.. hahaa... =)

Ante sa...

Tycker lixom dom flesta andra att det e skitvasst att ha 2 lag i final i denna tävling...och då ingick ändå inte ni 2 i den
:-).Hadde räknat bort er fullständigt te Sv Cuppen...å det fick man nu käka upp.MEN...det gör ju faxtiskt Sv Cuppen så mycket mer roligt att åka ner å glo på.C u there.

Success_Star sa...

Ja man fick lite mer hopp inför Sv Cupen nu.. dock är min form nere i botten...3v kvar att träna upp sig...

Anonymous sa...

Håller med KK om att det som vanligt är bra skrivet, du har tydligen lätt att formulera dej i det svenska språket. Du behöver inte vara orolig, inte en enda sekund, över att någon i vårat lag skulle ha tagit illa upp över din dansuppvisning.
Det var en mycket bra stämmning under hela matchen. Tror inte att någon av de 6 spelarna har något emot att spela fler sådana här boulematcher. Inga psykningar eller några som helst olater under matchen, varken i början i mitten eller i slutet. Hoppas att ni tycker att vi uppträde lika bra som vi tycker att ni gjorde.

Mvh Brell