torsdag 18 februari 2010

Jämföra sporter

- En herr hockeyspelare jämfört med en dam hockeyspelare. Stor skillnad.

- 100 m herrar jämfört med 100 m damer. Stor skillnad.

- Tyngdlyftning, herr jämfört med dam. STOR skillnad.

Herr boule jämfört med dam boule. INGEN stor skillnad.

TÄNKVÄRT .


7 kommentarer:

Anonym sa...

Bredden är bättre bland killar, fast de finns inget hinder för tjejer att bli lika bra.

Bowling, Bågskytte och Curling Ganska likt Boule inte så fysiskt mer mentalt och teknik. Conny

Rickard Nilsson sa...

Finns en del sporter där det är lila mellan killar o tjejer o där är boulen ett perfekt exempel. Se bara på VR i skytte, 61 dam, 62 junior, 64 herr.

Joachim Andersson sa...

EXAKT!

Och kraven i Sverige är att vi ska bygga styrka i Landslaget..

Det som har minst betydelse i denna sport!

När skall alla spelare öppna ögonen...

Anonym sa...

Ahh...som Conny säger...och vad babblar Pimmen om???Öppna ögona???Vi är MÅNGA som öppnat ögona för länge sen,Joce :-).
Och vad ligger nackdelen i att bygga styrka...vare sig du är kvinna eller man???Som Ferry sa...styrka är,tillsammans med ÄNU viktigare kondition, A & O vad man än håller på med.Har jag ALLTID skrivit under på och gör så fortfarande.
Har själv pangat/tävlat pilbåge och var nog bättre på det än boule eg,men där,prexis som i boule,curling är och kan damer bli MINST lika bra som män.
Fysiska idrotter som Hockey å fotboll är ju bara larvigt att påstå nå annat än att det finns STORA skillnader.Där skulle jag inte gå å kolla på damer om jag så fick betalt för,t...eftersom det finns så mycket roligare (herrvarianten då) att glo på.
Tror jag faen sett nån brud boxas,denna pizzidrott överhuvudtaget,på TV oxå.Patetiskt som fan det.
Ante

Anonym sa...

Rapportering om sin träning till FK måste ju vara en självklarhet.

Sen är det ju bra om det finns olika förslag på träningsvarianter så att varje enskild kan plocka ut de som passar den personen.

Det är ändå bra om de kommer lite nytänkande. De passar kanske inte alla, vi ju olika te.x en del gillar mentalträning vissa tycker de är nonsens.

För de som har varit med länge i Landslaget, vet nog hur man ska toppa sig inför en tävling.

Jag skulle helst vilja att ett VM eller EM lag blir utaget tidigt. Ett lag som de läggs tid och pengar för att spela turneringar mot internationella lag.
Conny

Anonym sa...

Håller med dig om det sista.Men nog måste FK kunna få ställa dom krav han vill av dom som han ska ta ut.Nu råkar dom sammstämma med mitt tyck (kondition å styrka ÄR ett mått på att orka å vilja)...men jag hadde tyckt likadant ändå.Bara att göra som Pimmen å Henke...protestera genom att inte ställa upp på,t.Då får FK sattsa på dom som är villiga att ställa upp på HANS krav.
Och vem vet...han har nog detta med övningar å dylgt som ett FÖRSTA krav...sen sätter han ihop ett lag med "sattsare" som skickas iväg på lite Frazzeuppdrag mm.Sååå rätt enligt mig.Sen om detta krockar med Rilles sattsning med Pimmen & Jess.So wat?.Blir han (Rille) beordrad te lir med Jess,BI å t.ex Albin...så ere bara att åka på det...OM dom själva köper det.Annars blir det nån annan konstelation...allt efter hur vår valde FK vill ha,t.
Azzå...följ aktuelle FK:s order å rekomendationer...eller så får det vara.Det sista JAG vill veta av fr FK är rövslickeri typ..."Ok,du slipper mina/våra krav".Då kan vi lika bra lalla vidare med den sandlådeboule vi på landslagsnivå haft förut.
Huuugg...va jobbig jag kan va :-).
Ante

Joachim Andersson sa...

De sista du skriver Ante råder redan.. Tyvärr!!

Jag säger inte att det är helt dåligt. Men detta är en teknik sport som kräver viss kondition. Styrka.. Nja, styrka på de sätt att att du inte ska BYGGA muskler. Utan styrka och rörlighet!

Ser du på övningarna som tagits fram är det ren styrka. Fortsätt något år och rörligheten BLIR drabbad!

De borde vara upp till var och en EXAKT vilka övningar som passar individen. Det måste kännas meningsfullt och roligt för att en sån här satsning skall slå ut till 100%. Inte krav och regler! Då känner du dig tvingad och till slut blir de kattskit av det hela!