tisdag 11 november 2008

VM Senegal 2008

Måndag (Skrevs igår på flyget)

Sista dagen, sista timmarna innan vi skulle stiga på planet blev annorlunda...

Vi satt först på läktarna för att kolla på finalen men vi fick höra att den skulle direktsändas på TV på vi bestämde oss för att gå upp på Jean Amiots rum. Men först skulle vi ta sista turen till Shell, Coca Cola o chips skulle inhandlas. Dessa turer till Shell kunde kostat oss livet men vi tog chansen ;) Det var en promenad på 300m men här stod det klasar av afrikaner som ville sälja det mesta som går att sälja o de tog inte ett ”No sir” så väl...men just denna tur fick vi med oss en kille från Senegalesiska förbundet, så vi överlevde..tom han ogillade att gå där!

Väl uppe på rummet hittade vi inte skitkanalen som skulle sända finalen så vi fick gå ner till banorna igen o se de 2 sista rundorna...5 rundor, 13-0 till Frankrike...kul...haha..

Efter finalen gick vi direkt upp på rummet igen för att spela kort o njuta av AC'n. Detta gjorde vi i 2-3h innan Hasse o Anders kom o tog med oss ut på restaurang..en sista måltid i Senegal..de flesta tog fisk o jag tog entrecote ;)

Nu skulle vi ta oss till flygplatsen, planet skulle gå 22.40 o vi åkte från hotellet vid 20 tiden...3st mindre hela taxibilar fick göra jobbet..väl framme blev vi påhoppade av x antal personer som ville växla Euros för oss...troligen till en skitkurs..hahaha..
Incheckningen gick kanon, fick kom in, shoppade lite...men nu brakade HELVETET loss...22.00 skulle vi boarda men det ”sköts” upp till 22.40 enligt flygplatspersonalen....vid 23 tiden började de kolla passen o boardingkortet...nu trodde man att vi äntligen var på g men icke..en securityguard tittade noga på passen innan han skickade biljetten vidare till en tjej som rev sakta sakta sakta isär den o man fick gå ombord på en buss....på 30 min hade 20 pers kommit ombord på bussen..o det gick upp för oss...STREJK!!! m Bussar, bilar, personal, allt gick i snigelfart...en buss som körde förbi våran gjorde det i högst 10km/h o vi skrattade gott tills vi förstod att de bara jävlades....men till sist kom vi iväg med planet, 2h försenade...på Hasses buss var det någon som fick hjärtattack vilket personalen knappt brydde sig om! Känslan av Senegal blev nu aningen sämre...tråkigt slut på denna resa...dock var det väntat, hade ju inte hänt något konstigt på resten av resan ;) Vilket alltid ska hända när man är ute o reser med landsslaget ;) haha Sitter nu på flyget hem från Bryssel, Viktor sover o Henke klagar på värmen...nu är allt som det ska med andra ord ;)Söndag kl 12.00
Semin mot Burkina Faso blev en match med höga poäng i rundorna..laget som spelade var såklart Rickard-Henke-Fille..BajsViktor på rummet så länge. Burkina var sena till banan men vi åkte ändå på en 4a i första rundan...stora poäng hit o dit men till sist blev det 13-8 till oss.
Finalen skulle gå mot Spanien, revansch möte för dem. Fick tom spela på finalbanorna, men filmteam o allt..nice ;) Vi började bra o gick upp till en 6-0 ledning o rundan efter fick de in en kloss som vi försökte spela loss men det sket sig..o de fick 1p..hade vi istället lagt för 2p o behållt försprånget hade det nog kunnat rinna iväg. De höjde sig vi sänkte oss o till sist stod de som vinnare efter att skjutit en GRYM carreau på 10m i sista rundan...Vi hade chansen att komma in i matchen genom kalle 4a, o den tog vi genom skott från mig. Underbart skönt att sätta det skottet, så viktigt..men denna gång räckte det inte hela vägen.


Resultat: 2a CDN
14e i skyttet

Söndag kl 07.00
Händelserik natt!! Vid 4a tiden vaknar jag av att Viktor står o torkar sig efter att ha duschat..jag frågar vad han sysslar med o får till svar att han inte mår så bra o är kass i magen o har spytt..en dusch skulle få honom att känna sig bättre. Han går o läggar sig o efter ett tag så kommer folk runt huset, de går runt runt o drar o bankar på dörren...både jag o Viktor ligger o är livrädda..haha...var en mindre kul upplevelse!
Men dags för frukost, hörs sen!


Lördag 22.30
Just hemkommen från banan där vi fått beskåda ett VÄRLDSREKORD! Skytten för detta är Fara från Senegal!! Helt otrolig kille! 64p lyder det nya rekordet, 1p mer än vad Quintais sköt för 8 år sedan. Vilken stämning det var på läktarna, och framför oss i publiken satt familjen, mamma o hennes döttrar. Ska lägga in en film på avgörandet när jag kommer hem, känsla!
Vi gick hem innan finalen började, halva Senegal gick ner på stranden med Fara o hade inte kommit tillbaka på 15 min så vi gick hem. Tipset är att Marocko vinner, om nu inte Fara kan ladda om!

Lördag 19.00
Nu har vi varit o badat, o det tog ett tag innan vi kom i...jag såg en sak direkt som fick oss att tveka..en STINGROCKA!! Vi började kasta stenar på den men den rörde sig inte.. så vi skickade i Fille....han närmade sig men tvekan men fick det till en påse....Henke gick i o konstaterade att det var en bit av ett plastbord! Haha..Då vågade jag mig i o nu har man badat även i detta vatten =)
Snart är det middag o därefter ska vi kolla på VM skyttet, semifinaler, ska bli kul!

Min mobil försvann idag, men jag fick tillbaka den efter 2h..så jävla skönt, inte kul att om den skulle vara borta! Mycket som försvinner då, bilder, nummer m.m...men löste sig tack vare en snäll farbror som pratade franska. Han ska få min tröja efter vi spelat klart, en billig sak för att få tillbaka mobilen! Men fan vad man känner sig handikappad utan mobil, men bara till att lära sig, får låsa upp den på måndag eftermiddag ;)

Hur var mitt spel idag då?
Idag var det mycket upp o ner, mest gått som läggare vilket har stundtals gått dåligt, landar där man vill men den sticker ofta åt sidan..längd bra men 1m sned. De två första matcherna mot Niger o San Marino var lugna, 50-60% in, några träffade skott, resten spelade ok o vi vann rätt enkelt båda matcher. 8 delen mot Guinea var en konstig match, eller rättare sagt, såg ut att inte bli match, något land som lämnat in protest mot dem att de använt 5 spelare i turneringen men det avslogs o vi startade. Stora poäng åt båda hållen men vi vann till sist med 13-8, tror jag det var...Här spelade jag ok, Henke som höll ihop laget.
Kvarten mot Senegal B kunde blivit en snabb match, men vid 8-1 till oss började deras mittspelare att stanna på allt..men efter många om o men fick vi in sista poängen o är nu vidare till semin. Vem vi ska möta vet vi inte än, lottas imorgon. Filles skytte i Senegal matchen var grymt o Henke spelade även han bländande..jag kom väl upp i 50% skulle jag tror, ok på dessa banor men sämre än i de andra matcherna jag spelat vilket retar mig. Imorgon ska jag tagga till som fan o ta hem semin. När man ändå är här kan man lika gärna gå så långt som möjligt.

Lördag 18.00
Vidare till morgondagens semifinal i CDN, vem vi möter vet vi inte än. I kvarten slog vi ut Senegal B, vilket var skönt, kaxig idioter...! Dock pratat med Ibras kusin, Fara, som dock inte pratar engelska...men det funkade..hahaha
Nu ska jag o Henke bada ;) Ska bli en syn att se honom i badkläder..haha
Skriver nog mer senare

ps. Irriterad att jag spelade dåligt mot Senegal B..... *grrrr*

Lördag 07.30

Ska snart iväg till banan, 5 min gångväg. Spelet börjar idag kl 8 och vem vi ska möta vet vi inte än. Men vi ska gå så långt som möjligt i CDN, finns många bra lag att fightas emot, Senegal B, Spanien, Portugal/Algeriet m.m. Ska bli kul!

Fredag 20.00

Kom i en grupp med Mauritanien, Benin och Schweiz. Inledde mot Schweiz, o där gjorde vi en otroligt dålig match o förlorade stort! Vi gjorde byte men inget hjälpte..synd för Schweiz var sannlöst dåliga..o vi tog inte chansen...

Matchen mot Benin som förlorade mot Mauritanien blev helt annorlunda, kanonspel o vi vann med 13-1.

Nu väntade en match, en match som skulle ta oss till 8-dels pool vid vinst..Mauritanien stod för motståndet o motstånd gav dem...gick snabbt upp till en stor ledning o vi hade inte mycket att sätta emot...skotten var inte där, likaså läggen..Viktor kom in istället för Henke o vi tog ett par poäng men rundorna slutade ofta i att jag fick skjuta lillen vilket jag klarade 3 gånger till danskarna o publikens glädje. Även motståndarnas klack gladda sig åt lilleträffarna men till sist fick de sin sista poäng o vi förlorade, CDN börjar imorgon...Tråkigt för vi har haft en jävla go o spelat väldigt bra..haft våra dippar vilket gjort att vi förlorat...CDN nästa.Fredag 13.00

De två avslutande matcherna mot Mauritius och Spanien väntade, bra värdemätare, och nu skulle vi se vart vi hamnade i gruppen.

Match 1 mot Mauritius spelade jag, Fille o Henke. Vi började helt ok o tog ledningen men de tog tag i sig själva medans vi spelade sämre. Matchen fick en grym vändning genom att Henke fick till en kloss, vilket är omöjligt här, men in kom den o vi vände denna runda till vår fördel, istället för en 4a i röven.

atchen slutade 13-8, efter en bra runda från oss med bland annat kalle o inlägg från min sida för match ;) *skryta*

Match 2 mot Spanien blev nu en ren fight om 2a platsen vilken vi var fast beslutna att ta! Jag började på läggen, fick 4a sten träffar i början vilket var mindre bra för oss, skyttet klickade o vi beslutade oss tidigt i matchen för att byta ut Fille mot Viktor som tog läggen o jag gick upp på skyttet efter att jag o Henke pratat ihop oss. 0-5 stod det innan vi tog vår första poäng o nu hade spanjorerna inte mycket att säga till om...Viktor matade in sina lägg o jag stannade på ”alla” skott, alla träff iaf, vilket var så otroligt skönt. Kvittade vilket avstånd det blev men när de la lillen på 6-7m två rundor i rad fick de skylla sig sj..Henke kastade in sista läggen o vi vann med 13-8 även här..så jävla underbart, 2a i gruppen. Nu väntar en lättare lottning, iaf om alla har hållt sin seedning m.m...

Känslan efter Spanien matchen var underbar...gåshud över hela kroppen!

Dags för dusch o sen mat...därefter kommer lottning för resten av turneringen.Torsdag 22.00

Dagens spel är slut, 3-1.
Turkiet 13-5 (Rickard-Fille-Viktor)
Wales 13-1 (Rickard-Fille-Henke)
Belgien 3-13 (Rickard-Fille-Henke, byte mellan Viktor o Fille=
Slovakien 13-0 (Rickard-Fille-Henke)

Spelet har stämt bra, förutom matchen mot Belgien. Synd, för Weibel var LÄTT sämst i det laget, gjorde knappt några kulor överhuvudtaget. Men så är det, bara till att ta nya tag o det var jävligt skönt att vi kom igen o slog "enkla" Slovakien.

Banorna är väldigt svåra att spela på, läggen sticker åt alla håll, men så är det ju för alla spelare. Skotten är lugnare, man kan få lite på rasp men järnskott är att föredra.

Dags att sova, kl 9 imorgon ska vi Mauritsius och därefter Spanien. Vi "är" klara för 16 dels pool men nu gäller det att ta några vinster till för bättre lottning.

Sov gott!Torsdag 15.00

Skyttet imorse var en upplevelse, hur kul som helst. Jag började bättre än förra gången med en kalle på 6m, enkel kula, men till sist blev det 36p, igen. Jag kan inte säga att jag är missnöjd med resultaten, dock är jag missnöjd med att det hade räckt att sätta ytterligare 2 skott för kvarten. 44p o det hade blivit omskjutning mellan Tyskland, Belgien o Sverige. Det är som igår, räcker med 1-2 träffar till för avancemang till kvarten. Jag höll mig lugn, andades bra, kände av att hjärtat slog ett extra slag ett par gånger men annars var det lugnt.

Hoppas att man får skjuta fler gånger, vilket jag inte velat om jag skjutit som förra gången, 26p..men nu har jag fått en bekräftelse på att jag kan när jag bara vill, att det inte är så stort hopp upp till de stora länderna...Matchen mellan Spanien o Marocko var en underlig match, ingen över 30p..Nu är det dags för att vila, duscha o kasta, för kl 15 börjar VM. Vi står över första o går in mot Turkiet. Banorna räcker inte riktigt till så man slängs in vid lediga banor.Onsdag kl 23.00

Skyttet är avgjort o jag fiick ihop 36p..

Övning 1 3p

Övning 2 13p

Övning 3 7p

Övning 4 3p

Övning 5 10pÄr nöjd med resultatet dock aningen irriterad att jag inte sköt mer på övning 1 o 4...hade jag skjutit 5-6p till så hade jag varit i kvarten!! Men det är bara till att göra det imorgon så fixar det sig då..kl 10 imorgon är det sagt, håll tummarna!Onsdag 20.00

Invigning o lottningen har skett. 1,5h, med dansare o tal i överflöd..vart stod vi? Jo, mitt i solen såklart..haha..Alla 6 följde lottningen med stor nyfikenhet o här är den samma:

Mauritsius

Spanien

Belgien

Slovakien

Turkiet

Wales

Sverige

4a från varje grupp går vidare till 16 dels pool. På pappret ser denna grupp inte ut att vara omöjlig att fixa. Spelar vi bra boule går vi vidare.

Skytteordningen går på lottningen o jag ska skjuta i andra grupp, runt 21 tiden.

Ska snart iväg o äta sen börjar uppladdningen! Vit långärmad tröja o svarta finbyxor blir dagens klädval ;)

Viktor sitter nu o tittar på Lejonkungen på FRANSKA..men verkar som om han kan replikerna utantill för han skrattar o ler..haha..Henke o Fille är inne på deras rum o byter om, Fille har klagat på våra svarta byxor o ska nu ha shorts..haha..=) Henke klagar mest på att han är hungrig...men han sa tidigare idag att han inte ville äta! Sjukt! ;)Onsdag 15.30Första natten avklarad, tog ett tag innan vi somnade, mycket tittade i taket o undrade vad det var för ljud vi hörde..taket är av halm o ser ut att innehålla de flesta sorters djur :/ inte för att jag är så rädd för småkryp men vill helst inte ha dem i sängen..både jag o Viktor flyttade ut våra sängar från väggen så att de inte kunde komma den vägen ;)AC'n funkar iaf, Viktor klagar på att han frös hela natten..18 grader haha

Viktor har även lekt tandläkare, hans tandkött hade svullnat upp under natten, vilket gjorde att han fick sprätta o hålla på..Kl 10 kom Anders o väckte oss, o kl 10 stängde frukosten, alltså hade vi missat den med..så det fick bli en pizza på stan ;) *gott* Vi fick även en lokalbo på halsen som ville ha mat så han satt med oss o åt våra rester..otroligt vad vi kan dra till oss folk...inte lätt att vara vit i ett mindre vitt land..Efter denna tur på stan gick vi till ledarnas hotell o fick våra badgar o kläder, gula korta, vita långa. Till detta ska vi ha svarta, tunna, finbyxor. Blir nog jättebra :) Vi spelare bestämde oss för att kasta lite, 45 min senare var vi varma o svettiga o ligger nu på rummet o njuter av AC'n. Viktor sitter o tittar på ett franskt djurprogram o jag tror inte att han fattar ett skit...men skrattar till lite o då iaf ;)Snart dags att duscha o klä om, invigning vid 16. Kl 20:30 ikväll börjar skyttet o det ska bli jävligt kul! Det enda som kan oroa är banorna, stenhårda o svårspelade o de som sett mig spela vet att jag skjuter lite framför men det är bara till att lyda Henke, ”Skjut som en man, på JÄRNET” Formen känns bra så det fixar jag. Banorna har nog blivit aningen mjukare till jag ska skjuta så det är nice =) Känns som om jag skjuter i slutet, de stora länderna skjuter väl tidigt så de kan gå o sova tidiigt..haha..det tror jag iaf ;)

Men försök stoppa mig, kan skjuta mitt i natten om de vill! ;)

Tisdag kväll

Började vår resa kl 04.30 imorse, hem till Henke för att hämta honom och Viktor som tagit tåget upp på måndagen. 06.45 är vi på väg till Bryssel för att där möta upp med Anders, Hasse, Fille med föräldrar. Vi från Gbg vandrar runt på flygplatsen i Bryssel ett bra tag för att leta efter något att äta, Henkes mage kurrar högt, men inget roligt finnes. 6hś flyg till Dakar inleds. Henke får sin mat o allt är frid o fröjd. Men sen blir han rastlös o trakasserar oss alla ;) inte ovanligt honom! ;)Väl framme blir det avfärd mot hotellet, 10 min, varmt som fan, 25 grader ;) Hur varmt har ni?

Calau Hotel, "bungalows" gånger två är vad vi får, tveksam kvalite på min o Viktors hus....men vi fick byta o har nu både AC o TV! ;)Vi kastade lite på eftermiddagen för att sen inta en god middag på en restaurang längst stranden.

Sitter nu i "huset" o sa till Viktor att det inte är lönt att ta upp datorn o kolla om det finns någon internetanslutning men chansar o sitter nu o surfar för fullt! ;) GRYMT! Mitt ute i ingenstans!

Vi har "fått" en kompis, som hjälper oss med vatten, godis, restaurangen m.mBanorna? Röd löp/tennisbana med sten utsprid...hårt som F-N, svårlagt, gissar vi, gäller att träffa nedslag!Imorgon är det dags för mig att kliva in, 20.30 sägs det börja men det tror jag knappast :/

26 kommentarer:

papa sa...

Lycka till nu alla i laget, Glöm inte att fodra Henke så inte hans mage stör dig i morgon.
Papa O Mama.

Coccinelle sa...

Fett ös grabbar. Lycka till nu å glöm inte käka massa LAX och LINGON.. :) Kul att du fattade en del på min blogg iaf.. ;) KÄMPA NU!!

Köhalmi sa...

På med skygglapparna och kör för allt vad ni kan nu!
Som en legend redan sagt, ÄNDA IN I KAKLET!!

Alla tummar, fingrar och övriga lemmar korsas för er!

Success_Star sa...

Vi ska göra vårt bästa!

Jocke, de har vanlig mat här nere, iaf på stan..vi får se vad de har att erbjuda ikväll på banan!

Henke ska få sin mat, så det fixar sig!

Ante sa...

Hops du får/har tid fortsätta rita här.LYYYCKA TE.

Anonymous sa...

Senegal... jag var där -98. Coolt ställe om man är van vid strul, hopplöst envisa försäljare, "super-fixare" som ordnar allt, kaos med tider (sen - är oftast synonymt när fan som helst) osv osv. MEN fantastisk mat (om man gillar fisk) - undrar vad ni ska mata Viktor med, hmmm). Kämpa på nu - vi håller tummarna runt om i Suede. /hälsningar Stefan (Växjö)

Anonymous sa...

Har Henke bytt kön?

Lycka till gubbar.

Köhalmi sa...

Skön grupp:) Inga som helst problem för er, frågan är bara om ni vinner den lätt eller får motstånd?? Ta det lungt och sansat i skyttet så äger du!!

Ante sa...

Hoola.37 point och omkval.Bra gjort ju.Hoooops på dig i morgon.Mooooooooza.

Köhalmi sa...

Bra skjutet Rille! Nu är du varm i kläderna inför återkvalet så jag räknar kallt med 50-60 poäng;)

Lycka till!!

Herman sa...

Bra jobbat!

Coccinelle sa...

Bra jobbat Rille!!! Synd att de inte riktigt räckte till ditt mål.. Men va fan! Du prestera bra!! :)

"bara 2 träffar bättre för att gå vidare. Men även 2 missar för att vara losst!"

Det är väldigt lite som avgör i en sådan tävling! :)

Lycka till nu grabbar... 8 segrar kvar nu till guldet! ;)

Success_Star sa...

snark.

Ante sa...

Tycker ni vatt skitbra ändå.Lite oflyt...men det brukar jämna ut sig.
MOOOOOOOZA resten nu.

Coccinelle sa...

FAN Killar!!! Trodde fan ni skulle klara de!

Lycka till i fortsättningen.. :)

Barbro sa...

Jag är med nere i Senegal jag förstår inte så mycket av regler i spelet men hejar på er /Kram Barbro

Success_Star sa...

Nemen hej Barbro...reglerna är många men enkla, får ta dem någon dag =) Idag ska vi spela Coupe de Nations, en tävling för de länder som inte är bland de 16 bästa.

Anonymous sa...

Sitter här o "småsurfar" och ser att du har en blogg....hade jag inte en aning om. Hoppas det går bra nu i CDN och se till att ha skoj och ta en del skalper. EOS Russia är veckans aktie tips ;-)
/// Lars

Anonymous sa...

Kom igen grabbar, nu tar vi dom, nu tar vi dom, kör utav attan. Ni är väl värda det.CAY

Mattias Thorell sa...

Tungt å förlora, särskilt när ni inte var på topp!
Ni har gjort det jävligt bra och kör på i CDN och kom hem stolta. Ni kan sen ladda om, satsa grymt å få chansen ihop med Anders nästa VM (Om 2 år) Då kommer ni ta er till kvarten!!!

Kör nu gubbar;)

Anonymous sa...

Ta du ett bad och få sanden av dig. Ladda till tusen i morgon, vill att ni vinner CDN. Der vore väl kul. Hälsa kompisarna. CAY.

Anonymous sa...

STINGROCKA !!!!!!!!. Skulle kommentera det, men väntar tills du kommer hem. Hoppas skyttefinalen blir en höjdare PA o MA

harko sa...

enligt fipjp hemsida är det burkina faso som väntar på er efter frukosten....

Anonymous sa...

Älskar dig! Lycka till i morgon. //Tilda

Coccinelle sa...

Fan va coolt me världsrekord.. :)

Satt faktiskt med i Grenoble, Frankrike 2002 när Quintas satte världsrekordet... :)

De e magiskt!! Speciellt när de sker på hemmaplan.. Alla blir så tokiga! haha..

Lycka till i Semi i morgon! :)

Ante sa...

Spanien i final mot er ser jag.Kase därför som Viktor fejkade mag7:ka :-).Mooooza.