måndag 28 maj 2007

DM - dubbel, trippel & skytte

Distriktsmästerskapen i Skåne/Blekinge avgjordes i helgen i Åstorp. Inte allt för roliga banor men de bjuder in till bra spel, vilket det även blev.
Dag 1: Dubbel med Andreas "Andy" Strandberg
Poolen gick smidigt, 13-3 13-3, 3 lagspool så vi slapp vänta på någon =)
Därefter blev det dock en lååång väntan.. då passade jag Lilja o Jocke på att sticka iväg o äta,
kebab var målet...var det öppet någonstans? Nej du ;) Efter att varit på en sightseeing (rundvandring, inte full koll på hur det stavas om jag ska vara ärlig) i Åstorp, en tur till Lidl m.m öppna Rosa Kiosken o vi fick vår kebabtallrik...har ni vägarna förbi så testa ni med!!! Grymt gott! Dubbeln hade samlat ca.35 lag så det var dags för 8 del efter poolen. Ett hemmalag stod för motståndet. Vi började trevande medans de spelade bra o fick en liten ledning. Men denna åts upp o vi gick förbi o vann. Kvarten nästa, Åstorp igen, Patrik Wiik o Christian Wollerhag. Nu hängde jag inte med alls i början av matchen o vi låg under IGEN ;) Fick koncentrera mig nå så sjukt för att komma in i matchen o vid ställningen 8-9 (tror jag) fick jag ett läge att dra lillen för 5p..man borrade lillen, 5p o semifinal platsen var säkrad ;)


Andra 8dels finaler

Bild 1: Kristian Lilja/Joachim Andersson CPC vs Tobias Edman/Peter Kristiansson CPC. Såg själv de första kulorna i denna match, bra lägg från Jocke, kalle av Tobbe, kalle av Lilja, kalle Tobbe, stann Lilja. Bra början ;)
Matchen slutade till sist 13-4 till Lilja/Jocke. Matchen som jag gick för att se istället var Kenneth Köhalmi/Henrik Hugosson CPC vs Bo Persson/Håkan Bergkvist. Tog bilden o gick sen, men matchen slutade i alla fall 13-4 till CPC.


Semifinaler
Rickard Nilsson/Andreas Strandberg vs Kristian Lilja/Joachim Andersson.
Denna match skulle bli spännande....men allt jag egentligen kommer ihåg är sista rundan ;)
Jag hade stannat 2 ggr o hade 2p på plats. Nästa lägg blev poäng för dem o jag skulle skjuta för att förhoppningsvis få poäng till slut. Oj, är vad man kan säga om resultatet som blev av mitt skott, kalle, lillen hoppade 1dm 4p hemma o vi hade 9... Krille hade en kvar o var tvungen att lägga in men fick en piss nerslag o vi vann! Riktigt skönt men "tråkigt" när det sker på ett sånt sätt.. men vinst är vinst ;) *pika*

På andra sidan hade Henke/Kenneth vunnit sina matcher o vi skulle nu möta dem. Två lag i final, båda Coccinelle. Medans vi spelade vann Lilja/Jocke sin match o 3e pris o 1a 2a 3a blev CPC =) Inte illa av en div 4 klubb ;)
Finalen kunde ha blivit bra men det var bara ett lag som gjorde mer än 2 kulor/vända o det var inte vi.. ;( Ett silver fick man i alla fall med sig hem, inte illa egentligen.

Skyttekvalet hade med pågått under hela dagen o jag hade lyckats ta mig vidare på sista o 8e plats, 27p. Högst poäng hade Henke, 40p. Steffi 2a på 36.
Som ni ser sköt vi inomhus vilket var skönt på det sättet att vi slapp regnet som föll på utsidan ;)
Trippel - söndag

Mitt lag för dagen var som ni redan vet, Lilja o Jocke. Även idag hade jag en 3 lags pool så vi 10.30 tiden var vi klara med poolen o i kvartsfinal. En kebab slank ner som vanligt o vi satte oss för att vänta. Det vi fick se var att vårt andra lag, Henke/Kenneth/Andy hade det var svårt, förlust i första matchen mot Roger Svensson/Anders Pramholt/Martin Persson RON. I skilje fick de mötas igen o CPC hade en ledning med 6-0 7-1 men denna åts upp o det blev verkligen nerpirrande till sist. I två rundor hade RON chansen att ta hem segern men genom att spela in motståndargängets klot gick man förlorande från banan. Bilden är hämtad just från denna match o kycklingen på huk är mr Köhalmi ;)

Iom att de förlorade sin seedning fick vi nu möta dem i semifinalen. Tråkigt, kändes som om det var den tänkta finalen. Men sånt är livet. Kvartsfinalen för oss blev mot LBO, Patrik Andersson/Stefan Holmström/Annika Fjelkner. Stor ledning från deras sida som vi lyckades hämta igen o till sist vinna matchen.
Semifinalen
Rickard/Jocke/Lilja vs Kenneth/Andy/Henke
Blev en sjuk match med en del bra spelade kulor o en del mindre bra. Kan inte referera hela matchen så jag väljer de sista rundorna.

Runda 4 från slutet:

En tajt runda som slutar med att vi har 3 lägg för match, Lilja lägger en 1dm för kort därefter en i rygg på denna. Jag har en kvar som jag spelar bra, tycker jag i alla fall, men drar lillen för 1p till dem, OJ vad glad jag var då... not... Hade dock en SJUK kalle på första kulan som spann spann o spann... =) Numera har jag ett klot som bara väger 690 o är 72 i diameter ;)

Runda 3 från slutet:

Denna slutar med att vi har skott för match men vi väljer att lägga för en 1a. Klotet vi ska skjuta liller 1dm framför eget. Ett bra lägg av Henke som gör att vi får lägga. Ett bra klot av Jocke, 12-12.

Runda 2 från slutet:

Bra lägg av Jocke, dubbelbom av Henke, 2 bra skott av Kenneth på lillen, men miss, Andy köttar ut lillen o nu runda.

Sista runda:

Ytterligare ett bra lägg av Jocke som Henke stannar på men lillen flyger ut på 12m o vi har 1an. Efter ett antal kastade kulor lägger Jocke en kanon kula som kommer att räcka till seger! 13-12!


Finalen

Finalen spelas mot Sydkusten, ett bra gäng bestående av Håkan Bergkvist/Bo Persson/Alex Pernant. Nu var vi trötta o flamsade en del men tog till sist hem segern i DM efter 2 stann sista vända o 13-7.

Var inte igår man vann ett DM i trippel, ett antal år sedan man spelade DM överhuvudtaget känns det som. Men alltid lika kul!


Skyttet

Hur gick det nu där då?

5st gick vidare från södra kvalet iom att jag hade en plats från början. Alla dessa 5 spelarna kommer från samma klubb, Coccinelle Petanque Club.

Spelarna är:

Rickard, Henke, Lilja, Jocke, Kenneth.
Resultatet i skytte DM
1. Lilja

2. Rickard

3/4. Kenneth . HenkeNu orkar jag inte skriva mer så god natt ;)

Inga kommentarer: