onsdag 16 maj 2007

Boule - Petanque

Ny dag, ny blogg. Tänkte skriva lite om de tävlingar jag har spelat den senaste tiden.

- Lindome spelen Rickard-Lilja-Jocke (4a)
- Lindome spelen Rickard-Andy (1a)
- Hällesåker Cupen Rickard-Henke (2a)
- Kållecupen Rickard-Tilda (2a)
- "Korpen" Rickard-Rickard.J 3-0

Det var dem de, men hur gick det nu i de olika?
Lindome trippeln blev vi 4a. Inte riktigt vad vi hade tänkt, men sånt är livet. Fick stryk av stockholmslaget Björn-Björn-Albin, som senare gick hela vägen o vann efter vänt stort underläge i finalen. Killarna till höger är Joachim "Pimmen" Andersson och Kristian "Stjärnan" Lilja, mina medspelare.


Lindome dubbeln vann jag o Andy efter i finalen slagit Björn o Björn. Alltid kul när man får revansch ;) Hade en av mina första "solsting"...var HELT borta i kvarten mot Alexander Norin o Fredrik Wilhemsson.. men Andy höll upp spelet för oss o otroligt nog satte jag två kallar i sista vändan o vi vann =) I finalen rykte jag upp mig o levererade ett helt ok skytte, vad jag kommer ihåg iaf. Vill ni spelade med någon som matar lillen ska ni ta en dubbel med Andreas "Andy" Strandberg. Hur lätt som helst att gå som skytt då =)


Hällesåker cupen med Henke blev en "besvikelse" haha var nämligen regerande mästare tillsammans Robert Boström men med Henke blev jag "bara" tvåa =/ Med det spelet vi presterade i finalen var det inte så konstigt *asg* I finalen fick vi stryk av den gamle räven Zabbar Neang o Alexander Norin. Mr Norin är en kille som kan gå långt, 14 år o redan så bra! Lycka till på VM i Japan Alex!Kållecupen med Tilda var hur kul som helst. Hon o jag ska nämligen spela SM i mix tillsammans så lite träning som lag är aldrig fel.
Vi fick en trög start men lyckades till slut vinna första matchen mot Zabbar *revansch* genom att jag sköt lillen för match.. o Zabbars kommentar var "Rickard, du har tur" Han är för go den gubben, alltid lika rolig att prata med!
De två sista matcherna i gruppen gick av bara farten o vi var nu i 8 delen mot Helsingborg. Trög start igen 4-10 stod det när vi vaknade och vände på steken, en 4a o en 5a o kvartsfinal ;) Många "o" i min texter haha. I kvarten var det Carl-Johan o Håkan Berg som stod för motståndet. Innan spelstart kändes det som om det skulle bli en svår match, men OJ vad fel jag hade..13-5 med övertygande spel från både mig o Tilda. Semi nästa, Rickard J o Sara L stod på andra sidan. 13-.....någonting blev det, en rätt ok match från båda sidor. Under hela matchen satt Henke o tittade när vi bankade Sara, vilket vi skulle få igen i finalen mot just Henke o Giza. 0-13 *smack smack* o vi var på väg hem ;) Mitt spel i finalen var..hm..illa? ;) Tilda gjorde sin bästa match för dagen, Henke var ok o Giza bra som vanligt. En kille som kan kasta kula riktigt bra!"Korpen" på Slottsskogsvallen. Rickard J ringde mig på jobb o frågade om jag ville ställa upp som reserv i hans lag, visst svarade jag utan att tänka efter.... De hade nämligen lovat REGN o BLÅST i massor.. kolsvart himmeln väntade när vi kom till banorna, blää tänkte jag, men det förblev uppehåll o klarnade upp under kvällen =) 3-0 i matcher för oss, så jag hade gjort mitt jobb som reserv =) Fick nöjet att möta mr Boström i första matchen, 13-5 till oss ;) SÅÅ gött!! Match två mötte vi två killar från Skatås, duktiga. Här fick jag till en av mina grymmaste skott i år, en dubbel för 4p =) så coolt =) Match tre var mot Zabbar (igen, mötte även honom på LID spelen) Jag o Rickard började med 4a kallar första vändan o fortsätter nästan i samma tempo, 13-0 ;)) fiiiiint =)

Ni som vill läsa mer om boule, petanque, kan gå in på www.svenskboule.se


Shiiiit vad jag skriver massa........

God natt, dags för grillat hos Boströms ;)

ps. Vilket j-vla jobb det här var då, jobbigt att lägga in bilderna.. men det ska nog funka i framtiden ;)

/Success_Star

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack vare Fantan som jag och Jocke lurade i dig gjorde du dina callar i Lindome!