fredag 5 december 2008

Europa Cupen finalhelgen

Förlorarmatchen mot Schweiz


Mixtrippel Rickard-Tilda-Henke


Vi spelade en bra match, gjorde inte många misstag o vann lätt med 13-3 Tilda tog hand om läggen på ett förträffligt sätt, mina skott funkade bra o Henke gjorde vad han skulle på mitten. Anledningen till att jag gick på skotten o inte Henke var det att jag känt mig igång.



Öppna trippel Lilja-Jocke-Kenneth
De låg under ibörjan men lyckades plocka igen poäng efter poäng o vann till sist med 13-11. 2-0 i matcher o vi hade ett kanon läge inför dubblarna.


Öppen dubbel Rickard-Kenneth
Vi vann våran match relativt enkelt medans våra två andra lag hade det aningen svårare. Mixtrippeln med Tilda o Henke gick trögt o de förlorade stort.




Öppna dubbeln med Lilja o Jocke gick åt samma håll men de tog igen i slutet men förlorade. 3-2 inför de avslutande tripplarna, alltså måste vi vinna en match av de följande två.
Vi körde samma lag o vi vann våran mixtrippeln enkelt med 13-1 o vi var nu minst 3a i Europa Cupen.

I skilje, semifinal, match om finalen, skulle vi möta Belgien.
Vi gjorde lite ändringar o jag Henke o Jocke tog hand om trippeln o vi vann våran match med 13-7 medans Lilja-Kenneth-Emma förlorade knappt genom att legat under stort. Siffrorna skrevs till 10-13 och 1-1 i matcher.



I mixdubbeln skulle nu ett gammalt lag spela, Rickard o Emma. Vi fick möta Nancy o Hemon. De vann lotten o spelade 6m. De gjorde det bra o vi hade svårt att hålla jämna steg med dem o de tog poäng efter poäng men vi fick ett bra läge en runda där vi hade 3 kulor kvar o skott för 2p men det slutade med 1p till dem..dåligt av oss! Resultatet skrevs till 1-13 :/
Jocke o Henke förlorade med stort o vårt hopp stod till Lilja o Henke. Men det såg jävjligt illa ut, 3-12. Denna match var vi tvungna att vinna för att få spela de sista tripplarna. Vi fick lite poäng till skänks o vi spelade bättre i slutet av matchen. Näst sista rundan hade monstertjuren 3 kulor för match men sköt först lillen utan att sikta på den o sedan la han bort 2 lägg på 1m. 12-12. Sista runda hade vi 2-1 i kulor efter att Kenneth satt 3 fina skott. Lilja la först bort o därefter in o samma kille hade skott för match som han missade, 2-3 i matcher.
Vi var nu tvungna att vinna båda matcherna för att avancera till finalen mot D.U.C Nice.



Lagen som sattes ihop var två beprövade lag, mixtrippel med mig, Henke o Tilda, trippel med Lilja-Jocke-Kenneth.

Vi fick möta Hemon-Nancy-Röemicke. Vi spelade bra o pressade dem i början på rundorna. Röemicke träffade knappt ett enda skott och Hemon fick skjuta lillen 2 gånger för att rädda kvar dem i matchen men det hjälpte inte o vi vann med 13-9. Skulle blivit större siffror men vi gjorde att dålig runda med 1 bra lägg o de tog en femma.


Den öppna trippeln hade en ledning på 8-0 men började tappa o förlorade till sist med 12-13. Vid 8-9 underläge hade de en dubbel för match, Kenneth sätter första kulan som han ska men den backar o missar andra kulan men susar förbi lillen som även denna hade gett 5p och vinst. Detta hände i samma minut som Hemon sköt lillen. Hade Hemon missat o Kenneth satt dubbeln hade vi vunnit båda matcherna samma minut o varit i final. Så otroligt lite som gör det!


Missnöjda gick vi upp för bankett, god mat o därefter var det prisutdelning o vi trodde inte vi skulle få några applåder men det applåderades friskt o det var en skön känsla. När vi sedan reste oss för att åka hem fick vi STÅENDE ovationer, hela matsalen stod upp, fransmän, belgare o schweizare, SÅ coolt! Den belgiska ordföranden tyckte att vi hade spelat bra o sa att nästa gång vi möts så förlorar dem!


21:00

Väl på hotellet blev det panik, kom en gubbe springandes o vi hade bråttom till hallen där vi skulle spela. När vi anlände så stod alla o värmde upp medans vi blev inkastade i lunchsalen. Tävlingen sköts upp 30 min pga detta. Lottningen skedde o vi fick möta DUC Nice i första, precis som vi ville. Känns inte kul att varit här men inte fått möta dem.



Öppen trippel Rickard-Jocke-Krille vs Lacroix-Cortes-? 1-13 dåligt spel från 6 personer där vi inte gjorde mer än 3 klot per vända.



Mixtrippel Emma-Kenneth-Henke vs. Milau-Lahkal-? 3-13


0-2 i matcher




Öppen mix Tilda-Henke vs. Cortes-? 13-4. Första förlusten för DUC Nice det här året i EC!




Öppen dubbel Jocke-Lilja vs. Lacroix-? 3-13




Öppen dubbel Rickard-Kenneth vs. Milau-? 9-13. Var en jämn match där vi hade greppet i början av matchen men de gick om o iväg till 12-3 innan vi spelade 2 bra rundor o fick 6p, 9-.13. Den rundan som skulle bli den sista började så tråkigt, Kenneth för banans enda sten, jag missar/tappar/klubba 2 st o vi ska skjuta lillen. Jag sätter den men den går inte död :/ o de tar sin sista poäng,



Vem vi ska möta imorgon vet jag inte, står 3-2 till Belgien, efter att Paddan skjutit en backkalle för match!



11:00


Alla väskor kom med till Milano o vi har fått tag i vår minibuss, eller mini kan man inte kalla den, stor som fan..dock är en av AC utspruten isönder så den sprutar kall luft i överflöd! Tilda o jag sitter under min jacka o myser medans Krille har luvan uppe på sin tröja. Men värmen steg o nu väntar 20 mils åktur till Genua, Kenneth som kör o Henke som vägvisare, GPS som tur är!



04:57
Resan mot Milano, Genoa, Italien, guldet, börjar NU. Uppstigning på Rosengård för Rickard, Tilda o Henke. Tåget till Kastrup går från Malmö Central kl 06:02

8 kommentarer:

Ante sa...

Hops du har computtern med dig å raporterar lite här,men det hinns nog int va?.
MOOOOOOOOOOZA.

Rickard Nilsson sa...

Jag hinner inte gå in o skriva något på dagen men har just pyntat in 2 euro för 1h's surfning :) Ni får hålla till godo :)

Lärarjäveln sa...

Kom igen hela laget. Håller tummarna!

Jess sa...

Roligt att läsa om lite bra? :S boule, när man sitter och skriver en uppsats om Gudsbilder ;D
Grattis till bronset! Hälsa dem alla det:D

Rickard Nilsson sa...

Jess
Alla hälsar tillbaka o tackar! Finalen var inget att ha, tråkigt...vi hade fan gjort det bättre!

Anonym sa...

Grattis till bronset bra jobbat.
Lennart

Lärarjäveln sa...

Grattis och bra kämpat!

Rickard Nilsson sa...

Jag tackar bugar, så nära final..*snark*