söndag 18 maj 2008

Örestad Open - Nationell trippel

Nationell Trippel i Malmö, Örestad Open. Årets tävling är en av OBS tävlingarna där förbundskaptenen är på plats. Bra spel här o det kan ge en plats till Nordsjö, plus att vinnaren av tävlingen är direktkvalificerad till mästarmötet på SM där vinnaren vinner en resa till Frankrike.

Laget för dagen är Henrik Hugosson och Kenneth Köhalmi. Spelformen är direktkutslagning med a-b-c slutspel, en spelform som är att rekommendera. Dock hade det varit skönt med en vanlig grupp för dagen..haha.. vinst i första mot 3 tjejer från Göteborg, 13-1. Match nr 2 var mot Patrik Wiik, Kenny o Kim från Kärnan. Vi kom direkt i underläge o fick kämpa oss tillbaka i matchen men de stod snart som segrare med 13-8.  Vi spelade en helt ok match men deras spel var två steg bättre. De hade spelet som krävs för dessa banor,  rullägg o raspar. 

Vi hamnade nu i B-slutspelet, men när vi kolla in slutspelsstegen för denna kändes det som om något var fel….hjälp vad bra spelare där fanns. Lilja, Jocke, Alex,  Folke, Filip, Rickard J,  Wiede, Kent Carlsson m.m. 8 delen spelade vi mot Folke, Filip o Rickard, vinst med 13-6 (?) för oss. Kvarten spelades mot Sandra Jönsson, Gittan o Nina Roth.  Vi hade inget direkt chans, tråkigt för matchen efter hade blivit ett klubbmöte, Lilja Jocke o Alex, men istället är vi på väg hem.

Rullbanor…hm…vad ska man säga? Inte det roligaste, men man ska kunna spela på alla sorters banor.  Finns för o nackdelar med alla banor.

Fördelar med rullbanor är de att det ställs mycket högre krav på lagen. Ett lag som gör 3 klot en vända hade kanske klarat sig undan med 3 p i nacken på en stenig o lite svårare bana medans på en rullbana kan man nästa räkna med 4-6 i röven.  Man tvingas göra mycket mer klot än på andra banor men att göra dessa klot kan göras på så många olika sätt och då tyvärr på många dåliga sätt. En bra rasp för mig är den som landar 1,5m ifrån målkulan och då inte 4m som man ser allt oftare. 1,5m´s raspar är skicklighet medans 4m´s är mer eller mindra bara tur. Man kan landa 2dm snett men den kan hinna rätta upp sig på de 4a metrarna, vilket då blir mycket tur. Men sen ser man dem som lyckas gång på gång med dessa 4a meters raspar, är det då bara tur? Hm, nej det är väl inte det, men det är ändå mer tur än skicklighet, man kan ju inte styra klotet när det väl är släppt. Nackdelen är således att det kommer in mer tur i matcherna än i matcher på banor med sten, raspar som är sneda eller lillen som följer med i hårda lägg.

Men ska man kunna kalla sig en bra boulespelare ska man kunna prestera bra boule även på dessa banor o inte bara på de steniga. Att göra 4a klot på en vända är ”bra” i vanliga fall men inte på dessa banor.

Dags att träna en vecka för att sedan åka till Stockholm o krossa lite fransmän, OM jag nu hittar någonstans att bo vill säga!

 

/Success_Star, the one and only

Inga kommentarer: