söndag 4 mars 2012

Wästgötamaran - Sammanfattning

När Anders Csapo ringde mig angående Wästgötamaran, 24 timmars så var jag först lite tveksam, skulle det bli bra med en så lång tävling med så få lag (max 30)? Det anmäldes fort de trettiolagen men till sist var vi runt 20 och det ändrades till 12 timmars. Ett bra beslut enligt mig. Trots det låga antalet lag så var klassen på tävlingen HÖG!

Vi var indelade i 3 lags pooler, när du stod över så mötte du ett annat lag i tre singlar. Man samlade poäng för singelvinster, trippelvinster och gruppsegrar. Vi slutade till sist tvåa, en poäng efter lag Hugosson.

I första singelspelet mötte vi ett lag från Bonbon. Csapo vann sin singel medan jag och Ali förlorade våra inledande matcher. Jag spelade utan större koncentration, slarvigt, men hon spelade riktigt bra, tror att jag skulle haft problem oavsett!

Sen vanns det fyra tripplar och spelet började sitta mer och mer. Vi slog tex Roger Söder, Jonas Strende och Patrik Larsson och team Norge med Benny i spetsen. De tre avslutande singlarna vann vi utan större problem där jag körde över Andreas Pettersson i världens snabbaste och skjutgalnaste match EVER!

Matpaus!
Tacobuffé för alla spelarna, hur gott som helst! Finns det någon som inte gillar tacos?

Åttondelsfinalarna startade en timme senare där 1-6 fick stå över. Vi gick in i kvartsfinalen mot återigen Team Norge. En bra match från oss medan de inte fick till spelet alls, 13-1.
Semifinal mot Kristian Lilja, Roger Svensson och Thomas Wiede. De började i ett rasande tempo och gick snabbt upp till 8-0. Jag och Ali bytte positioner och vi började ta poäng för poäng. Vi hade en runda där det log 4-1 i klot till oss på banan, 2-0 i klot på hand. Tyvärr avgick de med poäng efter miss av Ali och Csapo. 6 poäng där och vi hade haft 8-8. Vi krigade upp oss till 8-10 innan de tog sina sista tre poäng och tog första finalplatsen. Mitt sista lägg landade rätt men drog 1.5 meter långt så Roger kunde lätt rulla in trettonkulan. Snöpligt slut på en lång dag.

Första tävlingen med Ali Abdi, vilken stjärna! Har aldrig spelat med en spelare med mer energi. Han kunde befinna sig två banor bort när det var hans tur att spela. Kunde aldrig stå still och toabesöken skedde när man minst anade och utan säga till. Men trots detta, vilken skön kille! Han gör sina kulor, är med i taktiken och är helt jäkla underbart! Längtar redan till Lindomspelen där vi ska spela dubbeln.

Drog även på mig en "skada". Satt på bänken och lekte med iPhonen och helt plötsligt får jag en kula på vänster biceps i full fart! Fisken, Fredrik Holmkvist, har skjutit en kula som studsar rakt upp på mig. Smärta? Ja....

1 kommentar:

Anonymous sa...

Tur i oturen att de var vänstern. Ali är kung, ni vinner i Lindome.;-)