lördag 1 augusti 2009

Nordiska Mästerskapen V55 2009 Skatås

När jag anlände till Kviberg, Skatås hemmabana, blåste domaren i visselpipan som signalerade att första omgången var slut. Reglerna var sådana att man spelade klart runda och en till. Vid lika väntade en skiljeomgång med ett klot per person. Det var minst en match som var tvungen att ta till skiljeomgång och vinnarna i denna blev Zabbar Neang, Stefan Olsson och Hasse Hagberg.

På en bänk vid ingången satt Stefan Landell och såg mindre glad ut. "-Hur gick det i första? frågade jag" "-0-13...., fick jag till svar" "Mot vem?" "Förra årets vinnare, Bengt-Åke "Bågen" Håkansson, Per Karlsson och Adalbert Kamerer (bild)". Då har ni en j-vla uppförsbacke nu med andra ord.. "-Ja...." 


- Vad hade vi för andra lag på plats då, som slåss om NM-guldet? 

Qua hade några duktiga lag, Skatås, ett finskt lag som hade en bra skytt, så gick ryktet iaf, sen har vi Fagersjö, Varberg o så La Boule d`Or med Simon Cohen, Jonny Patron och Håkan Paaske, Simon med två guld från SM (dubbel med Jonny och singeln)


- Följde en match med lag Landell (foto)

Landell-Landvetter (Omg 2)

4-9 Stort klot överläge för Landells, 3-0, men på sista blir det inspelning av motstådarklot.

4-9 Lillen dör vid skott från Landvetter.

7-9 Stort klotövertag igen, 4-0, nu är det dags för poäng, tävlingen går på tid så dags att hänga på. 3p, hälften in.

9-9 Nordenstein pressar på första lägget, 30 till höger. Nu har Landvetter kastat fyra klot men ingen förbättring av läget. Oj, domaren blåser, sista rundan! O i samma veva får Landvetter in en kula 1 dm framför lillen. Lillen död nu o Landvetter vinner! Stefan träffar lite innan o får klotet rent. 4-0 i klot igen efter att motståndarna lagt bort sitt sista. Håkan missar första lägget, Sture likaså. Två klot kvar, ett måste in för lika! Där ja, o ändå ett kvar. Stefan lägger för match men blir kort. En extra runda. Vid lika här blir det ytterligare en runda med enbart en kula vardera.

11-9 Håkan lägger första kulan 30 framför. Landvetter smiter förbi men tar ej poäng. De fortsätter lägga o lägger bort ytterligare ett. Tredje klotet drar igenom spelet o drar lillen för en trea....."Man ska ha lite tur ibland, låter det från Landvettergänget." Men Håkan straffar dem direkt o lägger in och där kommer den knytna näven i luften! 4-0 i klot IGEN! Bara till att plusa på för kvoten vilket de behöver förbättra efter 0-13 i första.


Spelform? 5 rundors monrad, 8 bästa vidare till kvarten. 

Monrad, en modifierad sådan. Såg en konstig sak, Bågen 13-0, Hasse Hagberg (bild) 13-12, dessa två möttes i omg 2. Hörde något om att man lottade fritt mellan de med samma poäng. Det var även fri lottning i omg 1, ingen seedning och det var 4 landslagsmöten direkt.

Hur tävlingen slutade vet jag tyvärr inte, det får ni ta reda på på annat håll

 ;)

1 kommentar:

hkan sa...

GRATTIS !
Glad ,trevlig ... mycket kan skrivas om Dig,Du är bäst!
GRATTIS

Hkan