söndag 12 maj 2013

HP Cup - Dubbel


Gruppspel fri lottning
Bill och Collen
13-0
Bernt och Kjell
13-2
Wille och Tobbe
5-13

Sista matchen i gruppen var betydelselös då vi båda var klara för slutspel men utan att veta om det så var det "bättre" väg på den förlorande sidan då andra tappat sina matcher. Tröttheten som slog till efter match två var riktigt jobbig, kändes som dagen var över för oss då vi båda satt och halvsov på bänken.

Åttondel
Ericsson/Finnè 
13-9

Kvartsfinal
Persson/Åkesson
13-0

Semifinal
Skagerlund/Olsen
13-8

Final
Stahre/Klang
13-3

Åttondelen var dagens tuffaste vinstmatch och vi var nog rätt nära att förlora om vi inte hade skärpt till oss och de tappat en aning mot slutet. Hemmabanor är viktigare än man tror och coach Finné sköt många träff. 

Lotten väljer bana heter det och Simon Åkesson valde sin bana som de spelat på hela dagen, fyra vändor senare hade vi vunnit. Kändes lite komiskt då man ofta väljer sin favoritbana men det blev mardrömsbana då de inte fick spelet att funka. 

Semifinalen blev extra viktig då vi mötte Skagerlund/Olsen där jag och Skagerlund slogs om priset "Helgens spelare". Jag var tvungen att vinna hela dubbeltävlingen medans det räckte för Johan att ta sig till final. Kunde varit värre läge för mig om inte Olsen slagit Skagerlund i dagens läggtävling. Jag och Johan stod och räknade på vem som låg bäst till och medans vi gjorde det berövade Olsen honom på 2 poäng. 

Finalen blev en enkel match då mr Stahre inte fick till sina skott som annars under dagen. Ännu en turneringsvinst för mig och Csapo, idag spelades det smart boule. Sköt när det behövdes men bara en gång och sen valdes lägg, utspelningar, inspelningar, lilleflytt m.m. 

Hur var spelet? 
Sköt aningen bättre idag men ändå inga höga procent. Kvart och framåt kan jag känna mig nöjd med, fick t.o.m till en Eklund i semifinalen. De klossade våran kloss och efter mitt skott fanns bara mittenklotet, vårar, kvar.

Stort tack till Halmstad Petank som arrangerade en riktigt bra och trevlig tävling. Det serverades grillat kött och korv, underbart gott! Trevlig personal, bra flyt i lottningen, roliga sidotävlingar som ger spänning i vardagen. Ses nästa år! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm......

// Skagerlund