måndag 22 augusti 2011

EM - Göteborg 2011

EM äventyret började med att jag äntrade en tom C hall i Svenska Mässan kl 6 på torsdags morgonen. När jag kom tillbaka 5 timmar senare var 25 % av grusen på plats. Ett möte med Erima senare och vi var på väg ner till Trädgårdsföreningen. Väl där möttes vi upp av en massa ungdomar från alla delar av landet. Vi pratade lite med pressen innan vi spelare vandra mot Heden och äventyrsgolf. Håkan krossade oss alla med Albin på en hedrande andra plats. 


Fredag - GAMEDAY!
Första matchen skulle gå mot Luxemburg LIVE! på nätet. Mikrofoner på och kriget började. Runda nummer ett blev synonym med hela matchen, "Zzzz". Två timmar senare stod Luxemburg som vinnare. (11-13)
Nu kom två vinster från vår sida, 13-5 Österrike och 13-7 mot Tjeckien som senare slog ut Sverige 2 och blev tvåa i B-EM. Middag på hotellet och sömn. 11:30 var spelstarten för den avgörande matchen i gruppen, mot England. Under förmiddagen såg vi Sverige 2 köra över sitt motstånd. England gick samma öde tillmötes...


Skyttet
Hur skulle det gå? 30 poäng under SM, 21 poäng i Travemünde, inga bra poäng att luta sig tillbaka på. Min sekundant Jocke peppade mig som bara den och när väl skyttet startade kände jag mig bäst i världen! ;)
Det gick helt ok och jag fick ihop 36 poäng. Detta räckte till en sjunde plats och återkval. Väl där klarade jag inte av att höja mig och jag fick 35 poäng. Det såg länge ut att räcka till kvartsfinal men ryssen överraskade oss alla med 47 poäng! Slutade till sist 7a även här. 


POOL I - Åttondelspoolen
Vi lottades tillsammans med Monaco, Danmark och Litauen. Match 1 gick mot Monaco där vi inte hade någon chans i h-lvete...Jag blev utbytt och Beijmo fick göra mästerskapsdebut, det enda positiva i den matchen. Litauen kördes över och vi ställdes i en avgörande match mot Danmark som förlorade knappt mot Monaco. Hemmalagets klack ställdes mot den danska och skapade en otrolig stämning i hallen! Matchen som vi trodde skulle bli tuff och jämn blev en snabb affär, 13-6 efter 9-0 på tre vändor. Vilken känsla att få spela sig fram till en kvartsfinal framför 150+ vilda svenska fans! Vi hedrade dem med vågen startade av Beijmo.


Kvartsfinal
En liten dröm går i uppfyllelse, kvartsfinal på ett stort mästerskap. Det hela startade illa då jag hann med 8-12 träningskast innan spelstart då CEP hade ändrat spelstarten från 09:00 till 08:30. Kan inte direkt säga att det störde mig då den här matchen skulle vinnas till alla medel. Vi började bra och hade chansen till poäng i början av matchen, vi förde rundorna och pressade Spanien till misstag. Vi tog oss upp till 8-9 innan Spanien högg en fyra och tog hand om semifinalplatsen. 


Ett stort tack...
...till mina medspelare, Patrik Andersson, Thomas Wiede, Robert Beijmo och coachen Markeln Sjöström, vilket j-vla team!
...till publiken! Den bästa publiken jag någonsin spelat inför! Efter två klot i skyttet stod allt hår upp på kroppen och ögonen tårfylldes! Under avgörande mot Danmark bars vi fram av publiken, ni är en stor del av den vinsten! TACK!
...till alla som gjorde det här mästerskapet till verklighet, RIKTIGT BRA JOBBAT, man är STOLT över att vara svensk!
...Joachim Andersson som kom med bra råd under kvartsfinalen och Patrik som kom med teknikjusteringar hela helgen. 


Stuff under EM...
En man föll ihop, rusandes kom fransmännens läkare. 
Världens bästa boulespelare, Dylan Rocher lekte hem skytte guldet!
Pressades dock hårt av Emil Pedersen!
EM final, Frankrike vs Monaco
Mitt/Vårat spel
Vad ska man säga? Skyttemässigt var det här bedrövligt. Fick inte till kasten alls, när de väl kändes bra satt skotten bakom. Läggen var stabila från och med andra matchens andra hälft. Vi bytte tidigt taktik och gick väldigt mycket på defensiven och det kan mycket väl ha varit den vinnande taktiken. Man såg att många lag hade problem med läggen och då kunde vi sätta press på skyttarna med vårt läggspel.


Skyttet - I första kvalet var jag 3 poäng ifrån kvarten, i andra kvalet 5...


Känslan jag fick för mitt spel var att skotten låg på 40-45 %, läggen 75-85 %. Godkänt? Nja, knappast men det gav en kvartsfinalplats i Europa mästerskapen...

Inga kommentarer: