måndag 30 maj 2011

Örestad Open, Malmö
- Lördag, nationell trippel
- Söndag, licensfri dubbel

När vi kom till banorna lördag morgon var den stora läktaren, de vita tälten och en inhängnad restaurang som mötte oss. Det såg trevligare ut än tidigare år och förväntningarna för helgens tävlingar var stora. 

Den höga läktaren såg inbjudande ut, ett ställe där man skulle kunna få se bra boule utspelas, applåder för fina skott och höga lägg skulle eka mellan de kringliggande radhusen. Ett ställe där man skulle kunna få umgås med vänner och ha en trevlig helg.

I restaurangtältet fanns det mycket att välja på, grilltallrik, hamburgartallrik, korv, mackor, frukt osv. För de som åkt ur tävlingen fanns det även alkoholförsäljning som skulle drickas innanför inhängningen.

De som kom till hangaren på Bulltoftafältet för att se boule kunde slå sig ner på läktaren och se boule från morgon till kvällen. Visst låter det som som en drömtävling? Tyvärr stämmer inte detta riktigt med verkligheten. Visst var det boule i massor på centercourt men inte den nationella trippeln, den som hela helgen handlar om, utan det var lägg och skyttetävlingar i överflöd dagarna i enda. Medans Sveriges bästa boulespelare gjorde upp om den nationella trippeltitlen bakom hörnet på hangaren fylls centercourt med skyttetävlingar under lördagen och läggtävlingar under söndagen. En centercourt så fin som denna borde utnyttjas för bra matcher under dagarna, utnyttjas till att visa upp boulen. Att ha skytte/läggtävlingar är inte fel, men de ska inte ta bort all fokus från den nationella trippeln. Kör dem i pauser, som bouletävlingar har många, och vi slipper spela finaler kl 23 på kvällen.
Hur gick det då för mig i helgen? 
- Kvartsfinal i trippel, 6-13 mot Lilja-Lagerkvist-Björne
- 9a i dubbeln

+ Stor läktare
+ Stort sortiment i kafeterian
+ Mer drag än vanligt
+ Euro Veterans Cup, spännande inför fyllda läktare

- Grilltallriken lät bättre än den var (för lite mat)
- Centercourt utnyttjades fel, in med trippeln, skytte/lägg i pauser
- Missen att inte ha tidsbegränsat i monraden under söndagen dubbelspel
- För mycket cirkus för min smak

Finns det något mer att tillägga?

Filmer kommer under morgondagen, från Euro Veterans Cup och duellskyttet

3 kommentarer:

Pimmen sa...

En bra sammanfattning!

Rickard Nilsson sa...

Något att tillägga?

Pimmen sa...

Nä, ja tycker du fick med allt! :)