torsdag 10 september 2009

Sveriges bästa boulespelare

"I en improviserad enkät innan tävlingen började bekände han, att han håller Jonas Jacobsen för Sveriges genom tiderna bästa boulespelare. Enkäten besvarades av samtliga 10 boulespelare i tävlingen. Den utföll så, att Anders Larsson fick fyra röster, Rickard fick två och Jonas två. Björn Ivarsson och Amal Moufid fick en röst var." - Svenskboule

Skulle jag tänka efter riktigt noga på vem som är Sveriges bästa boulespelare genom tiderna skulle jag ändra mig och ge Anders Larsson min röst. Mitt svar, Jonas Jacobsen, kan även detta ses som "rätt" svar men jämför man dessa två spelare och deras tid i toppen så är Anders Larsson ett mer självklart svar på frågan, "- Vem är Sveriges bästa boulespelare genom tiderna?"

VEM ÄR SVERIGES BÄSTA BOULESPELARE GENOM TIDERNA?

19 kommentarer:

Anonymous sa...

En subjektiv bedömning från person till person?
Anders har flest seniortitlar väl?
Jonas mest talangfulle?
Amal tyngsta titeln (räknas han som svensk i din undersökning).

Allt detta är fakta...

Jag tycker iaf frågan är aningen speciellt ställd ;)

Men jag har sett Amal göra de "värsta" grejerna på en boulebana under tiden han räknats som svensk och det räcker för att få min röst :), Sen har han vunnit VM för en annan nation,

Men frågan är om Federer bytte natinalitet till svensk, är han då den bästa svenska tennisspelaren genom tidern?

/ raspduttarn

Success_Star sa...

Jag anser inte Amal vara svensk i den här undersökningen. Och även om han skulle vara det så har han ändå inte varit bäst genom tiderna i Sverige. Han var som störst när han spelade för Marocko.

Ser man till titlar så är mer än dessa två spelare (Anders o Jonas) som kan räknas till de stora. Men för att räknas som bäst i folks ögon så måste man vara mer än en bra boulespelare, såsom trevlig som person, öppen m.m I vissa fall går det till överdrift men så är.

Det viktigaste enligt MIG är att man har sin topp under flera år, under en lång tid. Anders har sedan 80-talet varit en av de bästa medans Jonas har/hade en mindre topperiod.

Vem har varit bäst (kort tid)?
Jonas, hans topp under sina bästa år är det bästa någon svensk gjort.

Herman sa...

Det här kan väl måhända verkar fjäskigt, men det är en ärlig undran: är inte mannen som tagit Sveriges enda internationella medalj nominerad till en sådan lista (förutom under rubriken Annan spelare)?

Success_Star sa...

Oavsett hur mycket medaljer jag kommer att ta i Sverige och utomlands, så kommer jag aldrig vara med i såna här undersökningar. Tro mig, att vara bästa boulespelare är mer än att vara bra på boule. Många vinner röster på att vara "överdrivet snälla, trevliga, gulliga", sånt är "viktigt" för MÅNGA. Men JAG vet vad jag har vunnit, det är för MIN skull jag spelar boule =) Men tack Herman, det värmde =))))

Köhalmi sa...

ZABBAR!!!
Han har titlar så det räcker för att konkurera, han är också den enda i Svensk boule som kunnat mäta sig med övrig världselit vad gäller teknik, taktik, mentalt mm.

Min röst får han alla dagar i veckan!!:)

Coccinelle sa...

Håller nog med Kenneth där..

Under Anders storhetstid så väl som Bengt Månssons så spela dom oftast med bra spelare för att vinna. Zabbar spela med vem som helst och vann..

Men Anders har ju fler år på nacken i Svenska eliten...

Och Bengt vann ju hur mycket som helst under en herrans massa år...

Säg vad man vill om Jonas. Under den "korta" tid han var i eliten var han bra. Men det varade i för kort tid för att jag skall tycka han var den bästa spelaren. Max 5 år för Jonas. Dom andra vi pratar om är 20-> år.. Stor skillnad!

Success_Star sa...

Ja det gäller att vara bra under LÅNG tid för att man ska kunna räknas till de bästa genom TIDERNA. Zabbar har jag inte sett så mycket, tyvärr, så honom kan jag inte säga så mycket om.

Anonymous sa...

Det är ett roligt samtalsämne det är allt, men att ta fram vem som är "bäst genom tiderna" fixar ingen med de här kriterierna:

(Men för att räknas som bäst i folks ögon så måste man vara mer än en bra boulespelare, såsom trevlig som person, öppen m.m I vissa fall går det till överdrift men så är.) :P

// raspduttarn

Success_Star sa...

Finns inget rätt svar.

Lasse Franck sa...

Är det inte konstigt att du och Ivarsson inte finns med bland alternativen - när ni nu fick röster hos Prins Bertil...?

Ante sa...

Hooj Succes.Im back...b happy.
Asså...detta ÄR en underlig (men kul) disk.Vet NÅN vem som vatt bäst i Sverige egentligen???
Och hur bedömer man "trevlighet"?
Anders L e ju en skitgo kille bredvid å på gruset.Men det är Jonas oxå.Likaså Ivar,KK...å Rille själv.
"Trevlighet" har inget att göra med detta.
Själv e jag för "ung" som boulelirare för att bedöma...men dessa e bäst under min tid..
Jonas
Anders
Rille
BI
NM
KK
KL
Alla delad etta eg,och azzå under MIN tid.Men Jonas e snäppet värst...för han har inte bara bra skott.Näxtan bättre på lägg faxtiskt.Ahhja...eat that unt mozz.

Hasse Hagberg sa...

Eftersom det var jag som startade den här diskussionen, vill jag säga förutsättningarna.

Jag gick rakt på de nio respondenterna (som det brukar heta i såna här enkätsammanhang) och frågade: - Vem är Sveriges bästa boulespelare genom tiderna?

Spontana svar, ingen betänketid. Jag redovisade svaren på Svensk Boule.

Självklart skulle det kunna bli ett annat resultat, om man får tänka efter och själv bestämma förutsättningarna.

För min egen del skulle jag utan vidare svara Zabbar, om jag skulle gå på känsla. Men ska man gå på meriter, så är det Rickard.

Success_Star sa...

Lasse
Hade jag skrivit med mig själv i denna undersökning hade man fått skit för det, man får ju inte i Sverige tycka att man själv är bäst ;)

Ante-mannen
Välkommen ;)
Trevlighet har mycket med hur folk röstar, tro mig. tyvärr är det så, vilket är synd men shit the same. Av dem du radade upp finns nog den "bäste" genom tiderna. Men det är också som du skrev, det är svårt att veta vem som har varit bäst, finns inget rätt svar på frågan.

Ante sa...

:-).
HH...nu e jag inte med riktigt.Har azzå Rille bättre meriter än NÅGON annan i detta land och under själva boulens historia här???
F,låt Rille...skyttebronzet var ju skitbra gjort givetvis,och fler meriter har du väll...men nog undrar jag vad denne otroligt kunniga skribent och välberesta hombre menar???Därmed azzå inte sagt att det inte stämmer.Tycker bara att det verkar lite ¤¤¤-slikeri därifrån.
:-).Går vi på meriter så vann (el silver other bronz)väll Lotta L å ngra tözer till EM (eller VM el nått...kommer inte ihåg) för ett par år sen.Jessika???Frågan var väll "Sv bästa bouleSPELARE"???

F Ö ska jag te Dusseldorf å glo på U23-EM.Läckert.I det/dom laget/lagen hitt jag nog nån/ngra som tar titln nån gång i frmtiden :-):-).
Ha det gött alla.

Coccinelle sa...

Ante, där har du faktiskt en poäng. :)

Tjejerna, Lotta Larsson, Christel Ericsson, Sara Lindelöf mfl har ju massa medaljer internationellt. Flest har väl Jessica som har en del från junior tiden och även ett gäng medaljer som dam!

Så är det meritmässigt, är det massa tjejer i topp! Sen en del juniorer. Sen kommer Rille.. Ingen annan i öppen om man ser det till rent internationellt.

Men ser man till spelkunnighet, mentalstyrka, tekniskt och andra bra egenskaper som "mästare" besitter så kanske listan ser annerlunda ut.

Ja kommer med min 10-i topp lista på min blogg om ett tag.. ;)

Hasse Hagberg sa...

Kul! En diskussion som höll på att mattas, har fått ny fart.

Rickard har antagligen rätt, då han säger, att man inte får rösta på sig själv. Då blir det ett jävla liv. Antagligen inte bara i Sverige. Men något objektivt svar kan man aldrig få, så som frågan ställdes. Den måste i så fall preciseras något. Där har Rickard rätt igen, då han antyder att trevlighet kan ge extra poäng.

I en sån här diskussion kan var och en tycka vad han eller hon vill. Jag har berättat om vad jag tycker. Ante har berättat om vad han tycker och också om vad han tycker om vad jag tycker.

Jocke utlovar en egen tio-i-topp-lista. Man får väl gissa, att den inte kommer att se likadan ut som årets rankinglista eller som landskampsstatistiken. För om man går på den sistnämnda, så är Rickard bäst. Det måste väl alla hålla med om?

Ante sa...

De e ok,HH.Jag bara undrade vad du grundade dig på när du skrev arr Rille har bäst meriter i Sv genom tiderna.Allt gott om Rille,både trvlig å förbannat duktig med många meriter...men jag undrar fortfarande jag ;-).
Jag vet inte spec mycket om boulen före 2000...så det är en ärlig fråga faxtiskt.Men...kanse svår att svara på :-).

Success_Star sa...

Ser man bara till internationella meriter så kommer damerna LÅNGT före herrarna. Är det bara detta som räknas? Helt klart en VIKTIG del, men isf kan man räkna bort alla herrar i Sverige, vilket inte vore helt rätt.

Allt beror på VAD man tittar på när man röstar, i Sverige, i Europa, SM-guld, landskampsstatistik m.m

Jag har vunnit mycket, helt klart, men det är det många mer som har gjort i Sverige. Landskampsstatistik, då har jag spelat flest matcher, men damerna har mer medaljer.

Den som är bäst, har han/hon vunnit mest?

Som sagt, "Vem är Sveriges bästa boulespelare genom tiderna?" ÄR en svår fråga.

De som anser mig vara bäst, TACK, är vad jag kan säga.

Det kommer mera.

Ante sa...

Svaret är nog att det inte går att gämföra år för år...inte i nån sport.Allt utvecklas te de bättre år efter år.Däremot årlig utmärkelse (grattz te den förexten,Rille) går att bedöma.
Se där...åter en klok slutsatts av ett...ehh...felfritt Orakel :-):-).