onsdag 20 augusti 2008

Planktomtar

Har läst en del på olika plank här på nätet, om landslagskval, VM-kval, FK m.m
Så mycket skitsnack har jag fan aldrig läst i hela mitt liv! Så mycket folk som inte har någon koll på vad det pratar om. Sjukt. Vi kan tex ta NM, de tror att vinna NM är något man SKA göra om man får spela..hm..har de själv mött de som tex spelar för Danmark? Skulle inte tro det. Att vi inte vann är såklart tråkigt o Sverige "brukar" vinna öppna NM men i år gick det inte vägen. Det var till största del att motståndet var bättre än oss denna match men även att vi inte spelade 100%. Vem gör det varje match då? Ingen av plankskrivarna iaf!

Landsslagskval/VM-kval.
Visst, det är ok för mig men Sverige lär inte lyckas bättre på VM för det. Att spela VM är inte som att spela i Sverige, eller i Tyskland som de "stora" spelarna gör. VM är något helt annat. Men anledningen till att vi inte går bra på VM är den att vi inte är tillräckligt bra! Finns inga spelare som lägger ner den tiden som det behövs för att ta en medalj. Att sitta här hemma o tro att vi i Sverige är så himla bra är slöseri med tid! När det kommer fram LAG som satsar i flera år för att bli internationellt bra, DÅ kan vi börja prata om resultat. Innan dess är det så mycket mer än spelet som ska klappa för att vi ska gå bra på ett öppet VM.

Det lag som får spela VM behöver stödet från resten av spelarna i SBF o inte en massa trashtalk på nätet.

Skrämmande uppförande på Er planktomtar, ni VET vem ni är.

/Success_Star

4 kommentarer:

Mattias Thorell sa...

Tjo.
Att folk skriver om er insats i NM är inget att bry sig om, folk snackar alltid!

Diskussionen om hur ett VM-lag ska tas ut är allt som oftast delad i 2 läger. Många tycker vi ska ha ett Landslagskval av någon form, några tycker vi ska ha en FK.
Personligen tror jag vi skulle få fler lagsammansättningar via ett landslagskval, det är Sverige grymt dåliga på. Egentligen bara ni och Sibirien som kör samma lag, vilket är synd.

Tror dock att ett landslagskval skulle få ett skjuts på licenser vilket skulle i en förlägning ge fler lag på tävlingar. Kontentan blir den att vi får en större bredd!
Mina tankar dock;)

Rickard Nilsson sa...

Mer licenser har jag svårt att se att det skulle bli, är ju inte "nybörjare" som vill hoppa in i ett landsslagskval..o de få som inte har licens nu, av de gamla rävarna, gör ju ingen större skillnad. Vi får se hur det blir i framtiden, hur det än blir så får vi hoppas att det blir ett lyft för Sverige på VM.

Att folk tycker att det var dåligt att vi inte vann NM är jag vann vid. Vinner man inte allt i Sverige så är man dålig, bara till att skratta o gå vidare =)

Mattias Thorell sa...

Jag tror faktiskt det skulle bli det, inte pga att en tour skulle ge en VM plats utan att vi får ett antal riktigt bra tävlingar som förbundet kan lägga pengar på, pengar som är insparade på elitplanen!

Får vi drag kring dessa med livesändning, media m.m. tror jag vi är på rätt väg. Det kommer skapa ett sug, precis som med innebandyn som genom media har ökat med 100000 licenser på 14 år! Eller hur stort uppsving tror du curlingen fick via OS och media?

Vi i POM älskar och arrangera, vi behöver inte ha en tour för att vilja arrangera bra tävlingar. Ej heller Lindome, varberg och Mayofolket. Men vi behöer fler, många fler!

Når vi ut till media på rätt sätt har vi snart många tävlingssugna spelare, vi kan dubbla antal licenser vilket ger förbundet mer pengar att satsa, ex på landslagsverksamhet med Frankrikeresor och dylikt!

Men som sagt, inte säkert att detta funkar i boule, men vad har vi att förlora?

Konstig inställning folk har till eliten. Att kräva att ni ska vinna allt är ju sjukt, men som sagt: Keep on winning;)

Rickard Nilsson sa...

Att vi behöver fler stora tävlingar är självklart men att ha en tour med en VM biljett i prispotten tycker jag är fel, en Frankrikeresa vore mer lämpligt. Varför skulle en tour med VM biljett vara något bra när nästan inget annat land har det så? Nej, lägg ner alla små skittävlingar o satsa på större arrangemang. Större arrangemang med mer folk, mer konkurrens, DÅ kommer spelarna utvecklas. Dessa tävlingar kan som du säger visas i media, livesändning m.m men som jag skrev innan, UTAN VM biljett som pris.