söndag 29 september 2013

Bomben i Riga



Bomben i Riga
Då var det dags för Europa Cupen semifinal. Cooccinelles andra semifinal på lika många försök (final båda gångerna). Laget bestod av mig, Jocke, Jess, Tobbe, Daniel, Simon, Anders och Kerstin. Det kom att bli en rysare ute i ingemansland. 

Resan
Redan på torsdag kväll tog jag och Daniel oss ner till Malmö för att tidigt på fredagen sätta oss på ett flyg till Riga, Lettland, tillsammans med våra klubbmedlemmar. Flyget tog bara en timme. Det som mötte oss var regn, grått och ett slitet land. 

Taxin anlände till ett hotell av bra standard, Islande Hotel ****. Slängde in väskorna på rummet och drog iväg för att äta då hungern gjorde sig påmind. Shoppingcentrat gav inget så taxi till stan var nästa option. Blev en italiensk restaurang. 

Solen skiner och fåglarna kvittrar? Nej, morgonen bjöd på regn när frukosten och taxin intogs. Väl på banan hade regnet lagt sig men 7 grader och molnigt var ingen hit. 

Vi hade fått reda på att en hall skulle finnas till förfogande om vädret ej tillät spel utomhus men redan på samlingen berättades det att ingen hall finnes. 

Tuffast möjliga direkt på morgonen 
Coccinelle - Monaco
När vi steg ur bilen konstaterade vi att alla var på plats, Fara, EM tvåarna, Masters spelarna, EC vinnarna för två år sedan.
"-Shit, det här blir svårt..." Vi hade pratat om att de skulle underskatta motståndet och lämna några spelare hemma men icke! 

Vi "toppade" mixarna, mixtrippel, jag, Jocke och Jess. Mixdubbel, Jess och Tobbe. Två tuffa tripplar spelades och 1-1 inför dubblarna. Här ställde vi upp med jag och Jocke. Jess och Tobbe. Daniel och Simon. 

Tobbe och Simon vann en grym match efter mycket skytte och fantastiskt läggspel! 2-1!
Jag och Jocke krigade mot Fara och en monegask som varit i final i La Marseillaise. Skotten var inte riktigt där men våra lägg knäckte dem totalt då vi matade lillen konstant! 13-5 och Monaco var slagna. Jess/Tobbe förlorade knappt trots stort utgångsläge. Vi var närmare 4-1 än de 3-2. 

Matpausen from HELL
Vi blev iväg skjutsade av arrangörerna till en restaurang 2 km bort. När vi skulle tillbaka var det ingen som hämtade oss och vi fick gå tillbaka. Väl framme meddelade domaren att ställningen var 0-5! Domaren gjorde bara sitt jobb men letterna hade med vilje lurat iväg oss för att dra nytta av detta! Vi krigade trots detta till oss 1-1 utan uppvärmning. 

Slakten i Riga
Dubblarna var ren slakt! 13-4 13-4 13-2. Booom vidare till FINAL i Europa Cupen 2013!

Vecka 48 åker vi till Holland för att försvara de svenska färgerna och nyckelpigornas ära!

Jag tillsammans med fantom
coachmedhjälparen till Jess.
 En lagspelare ut i fingerspetsarna!


Resultat taget från 38&39
Coccinelle PC
vs
Bouliste Monégasque Club
3-2

Mixedtrippel
CPC-CBM 13-8
Trippel
CPC-CDM 7-13
Dubbel 1
CPC-CDM 13-11
Dubbel 2
CPC-CDM 13-5
Mixdubbel
CPC-CDM 12-13 
Coccinelle PC vs Lettland
4-1
Mixedtrippel
CPC-Lettland 13-10
Trippel
CPC-Lettland 11-13
Dubbel 1
CPC-Lettland 13-4
Dubbel 2
CPC-Lettland 13-2
Mixeddubbe
13-4 CPC-Lettland 

Sponsorer: Nordic Wellness - Coccinelle HB - Tag Heuer - CCSport

Inga kommentarer: