Lägg: 76 % Ok eller bättre Skott: 80 % Träff/stann
8 kommentarer:
Anonym
sa...
Konstig statistik. Jag förde statistik på svenska vm-laget och fick inte denna uträkningen. Men du skriver "ok eller bättre". Så ni behöver inte riktigt lyckas med kulan för att få räkna in dom i procenten?
I match mot Spanien i första pool matchen. Där har du 63% på läggen och 25 på skotten. B Ivarsson. 19% på skotten och 0% på läggen. B Johansson 55% lägg, 25% skott. A Plantin. 50% på läggen och 25 på skotten. Då spelar Albin endast 2 rundor.
Och så här såg det ut i stora drag. Skillnaden var att motståndet ibland var sämre. Och då vann ni matcherna.
Inledningsmatchen. Sverige mot Turkiet. A Plantin, 12 skott, 8 träff, 4 miss. 0 lägg. B Johansson, 20 lägg, 13 bra, 7 dåliga. 4 skott, 2 träff, 2 miss. B Ivarsson, 19 skott, 11 träff, 8 miss. 6 lägg, 3 bra, 3 dåliga. R Nilsson, 6 skott, 6 träff. 3 lägg, 1 bra, 2 dåliga.
Den statistik du har ifrågasätter jag. Vem har fört statistiken? Man kan som sagt se matcherna efteråt. Och att Sverige kan slå Frankrike tror jag inte! Sverige slår knappt blåbärsnationerna och har sällan ens tagit poäng mot de bästa på ett VM. När man anser sig kunna slå en nation, måste man ju gått segrande ur någon match över huvudtaget. Har Sverige varit nära att slå Frankrike under ett VM någon gång?
Jag förstår inte logiken i den här statistikdiskussionen. Skyttet hänger jag med på, där handlar det ju om träff eller miss, men när det gäller lägg är det väl annorlunda. Som åskådare kan jag omöjligt veta var, och varför, den som lägger vill ha klotet på ett visst ställe. Jag kan naturligtvis gissa och utifrån denna gissning hävda att det är bra eller dåligt, men jag kan omöjligt veta. Vetskapen har de som är med och spelar - och deltar i strategidiskussionen. Och anser de att lägget hamnade där - eller ungefär där - det var tänkt så är det naturligtvis godkänt. Sedan kan det visa sig vara en dålig strategi, men det är i så fall en helt annan sak.
Bra ovekalle. I VM så kan ju ett mindre bra lag slå en favorit. Sveriges motståndare, dåliga Tyskland och Israel vann mot Tunisien. Men sämre Tunisien slog Madagaskar som gick till FINAL. Turkiet va ju inte bra vann en match mot Finland fast Finland slog ju Sweich som besgrade Världsmästarna Frankrike. Rille spelade bra, laget får bara godkänt och det är ju klart att spelarna ville att de skulle gå bättre. Tycker inte laget ska behöva försvara sig, de bästa åkte och har spelat till sig platserna. Sverige behöver spela mer utomlands och på svåra banor. Sverige kan slå Frankrike, gör man alla klot så spelar de ingen roll vem som står på andra sidan. Conny
Det här med statistik är ju som bekant rätt så svårt, min gamla professor på universitetet sa att det finns statistik, lögn och förbanad lögn i alla siffror som presenteras som förklaringsmodeler.
Tar det här ovanfrån som exempel; "A Plantin. 50% på läggen och 25 på skotten. Då spelar Albin endast 2 rundor.". Om jag kan räkna rätt så spelade Albin totalt 4 klot, (2 som lägg, annars är det svårt att få 50%). Men hur han sen lyckades få 25% på 2 skott är en högre matematik som kräver en förklaring, annars går det under beteckningen "lögn".
Så utan att bry mig om statistiken har jag kvar min subjektiva åsikt; att det var rätt killar som åkte till VM och att de ska få chansen att under ett tag representera Sverige i EM, VM osv. För Rom byggdes inte på en dag. Ha det gott.
Du har så rätt, Brell i båda påståenden om statistik och att Rom inte byggdes på en dag. Men när man läser förklaringarna så verkar det nästan som i den roliga lilla historien, där läraren frågade den lilla pojken: ”Vem rev Jerikos murar?” och pojken svarade oskuldigt: ” Det var inte jag…”
8 kommentarer:
Konstig statistik.
Jag förde statistik på svenska vm-laget och fick inte denna uträkningen.
Men du skriver "ok eller bättre". Så ni behöver inte riktigt lyckas med kulan för att få räkna in dom i procenten?
I match mot Spanien i första pool matchen. Där har du 63% på läggen och 25 på skotten.
B Ivarsson. 19% på skotten och 0% på läggen.
B Johansson 55% lägg, 25% skott.
A Plantin. 50% på läggen och 25 på skotten. Då spelar Albin endast 2 rundor.
Och så här såg det ut i stora drag. Skillnaden var att motståndet ibland var sämre. Och då vann ni matcherna.
tips om ett välgörenhetslopp som går av stapeln nästa helg.
www.aidsloppet.se
läs vad SvD skriver:
http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=20904
/susanna
spanien ?!?!!?! vilket VM har du statistiken ifrån ?
Ursäkta mig. Tysklands matchen skall det vara.
Inledningsmatchen. Sverige mot Turkiet.
A Plantin, 12 skott, 8 träff, 4 miss.
0 lägg.
B Johansson, 20 lägg, 13 bra, 7 dåliga.
4 skott, 2 träff, 2 miss.
B Ivarsson, 19 skott, 11 träff, 8 miss.
6 lägg, 3 bra, 3 dåliga.
R Nilsson, 6 skott, 6 träff.
3 lägg, 1 bra, 2 dåliga.
Den statistik du har ifrågasätter jag. Vem har fört statistiken? Man kan som sagt se matcherna efteråt.
Och att Sverige kan slå Frankrike tror jag inte! Sverige slår knappt blåbärsnationerna och har sällan ens tagit poäng mot de bästa på ett VM. När man anser sig kunna slå en nation, måste man ju gått segrande ur någon match över huvudtaget. Har Sverige varit nära att slå Frankrike under ett VM någon gång?
Jag förstår inte logiken i den här statistikdiskussionen. Skyttet hänger jag med på, där handlar det ju om träff eller miss, men när det gäller lägg är det väl annorlunda.
Som åskådare kan jag omöjligt veta var, och varför, den som lägger vill ha klotet på ett visst ställe. Jag kan naturligtvis gissa och utifrån denna gissning hävda att det är bra eller dåligt, men jag kan omöjligt veta.
Vetskapen har de som är med och spelar - och deltar i strategidiskussionen. Och anser de att lägget hamnade där - eller ungefär där - det var tänkt så är det naturligtvis godkänt. Sedan kan det visa sig vara en dålig strategi, men det är i så fall en helt annan sak.
Bra ovekalle. I VM så kan ju ett mindre bra lag slå en favorit. Sveriges motståndare,
dåliga Tyskland och Israel vann mot Tunisien. Men sämre Tunisien slog Madagaskar som gick till FINAL. Turkiet va ju inte bra vann en match mot Finland fast Finland slog ju Sweich som besgrade Världsmästarna Frankrike.
Rille spelade bra, laget får bara godkänt och det är ju klart att spelarna ville att de skulle gå bättre. Tycker inte laget ska behöva försvara sig, de bästa åkte och har spelat till sig platserna.
Sverige behöver spela mer utomlands och på svåra banor. Sverige kan slå Frankrike, gör man alla klot så spelar de ingen roll vem som står på andra sidan. Conny
Det här med statistik är ju som bekant rätt så svårt, min gamla professor på universitetet sa att det finns statistik, lögn och förbanad lögn i alla siffror som presenteras som förklaringsmodeler.
Tar det här ovanfrån som exempel;
"A Plantin. 50% på läggen och 25 på skotten. Då spelar Albin endast 2 rundor.".
Om jag kan räkna rätt så spelade Albin totalt 4 klot, (2 som lägg, annars är det svårt att få 50%). Men hur han sen lyckades få 25% på 2 skott är en högre matematik som kräver en förklaring, annars går det under beteckningen "lögn".
Så utan att bry mig om statistiken har jag kvar min subjektiva åsikt; att det var rätt killar som åkte till VM och att de ska få chansen att under ett tag representera Sverige i EM, VM osv. För Rom byggdes inte på en dag.
Ha det gott.
Mvh Brell
Du har så rätt, Brell i båda påståenden om statistik och att Rom inte byggdes på en dag.
Men när man läser förklaringarna så verkar det nästan som i den roliga lilla historien, där läraren frågade den lilla pojken: ”Vem rev Jerikos murar?” och pojken svarade oskuldigt: ” Det var inte jag…”
Skicka en kommentar