söndag 24 augusti 2008

Funderingar

Landslagskval? VM-kval? Tour?

För mig är det ok med tour och landslagskval men ett VM-kval är uteslutet för mig.
Vi har testat denna metod förr, till vilket resultat? FK har gett 2 kvartsfinalplatser.

- En tour med VM biljett i potten? Hur skulle denna utformas?
8 tävlingar under året, 6 av dem måste spelas för att man ska räknas med i totalen.
2 av tävlingar måste gå norr o Stockholm, tex Boden och Sundsvall, de i norr måste med få chansen. Vad händer då om man som spelare o lag inte har råd och tid att åka de långa milen upp till norr? Jo, då måste man spela de 6 resterande tävlingarna. Vad händer om någon i laget blir sjuk? Begravning? Bröllop? Utlandsresa med familjen? Födelsedagar? En fjärde spelare? Vad ska denna person göra när de ordinarie spelarna kan tävla? Sitta hemma o uggla när det spelas en stor turnering? Hur mycket utvecklas denna spelare isf?
Pengar ska inte styra vem som får spela VM.
De som kan åka på alla 8 tävlingar har en fördel jäntemot de som bara kan spela 6. De som spelar alla kan räkna bort de 2 sämsta medans de som enbart kan spela 6 måste räkna med alla sina resultat. Spelarna som bor längst i söder eller längst i norr skulle ha det svårare att ta en VM biljett. Vilket är FEL, alla måste ha samma chans.

"-Men alla har ju inte samma chans att ta en VM plats nu med en FK, blir ju alltid samma spelare varje år."
Hur tror ni att de som är i "toppen" "eliten" eller vad nu det kallas, har tagit sig dit? Genom att ligga hemma i soffan o kolla TV? För det kan ju inte vara för att de tävlar mycket, tränar o visar framfötterna. Nej det är rövslickeri, rent o skärt rövslickeri!
I vilket sport kan man vinna lite tävlingar o sen vara klar för VM? Fotboll? Nope. Hockey? Nope. Basket? Nope. Gör resultat, vissa upp er, så kommer landslagsplatsen sakta men säkert. Vi kan ta en spelare som exempel, Filip Goldeus. Han har tränat o visat att han ska vara med, i år har han spelat Nordsjö och NM och är nu med i tankarna kring en VM-plats. I ett VM-kval, vem skulle han spelat med där? Vilket lag skulle gjort att han fått denna chans?

- Vilket land inom boulen har en tour för att utse sina VM-spelare? Hm..Danmark..där många vill byta till FK. Frankrike då? Tyskland? FK. Varför ska då lilla Sverige har en tour? Bara för att alla som inte orkar träna NU ska få en chans? "-Oh, vi spelare 6 tävlingar nästa år så åker vi till VM, sugen?"

Men alla får tycka som de vill, inget är rätt, inget är fel. Men man måste låta alla ha sina egna åsikter. Detta är iaf MIN åsikt.

/Success_Star

6 kommentarer:

Joachim Andersson sa...

Ja förstår vad du menar Rille. Men ja tror inte att kvartsfinalerna har något med FK eller kval att göra. Utan när det var kval fick spelarna fixa allt själva. När FK kom med i bilden kom ekonomiska resurser också. Vilket medförde utlandsresor och dyl. Hade dessa pengar nått spelarna under kval tiden tror ja att vi hade haft fler kvartsfinaler i baggaget..

Rickard Nilsson sa...

Säkerligen! Men ett landslagskval genom en tour till en VM plats vore illa. Problemen har jag skrivit om i mitt inlägg. Men skulle det bli ett LK så får de som möter mig skylla sig sj, hade inte gett bort ett skit! ;)

Rickard Nilsson sa...

Sen så får man ju skriva i enkla termer så att alla som skriver förstår.. finns ju inte del mindre intelligenta, nej förlåt, mindre smarta människor som läser denna blogg....

Joachim Andersson sa...

De e ju faktiskt så oxå Rille.. Att dom sämsta VM resultaten har oxå kommit under FK tiden... Haha ;)

Rickard Nilsson sa...

o de jag stått för!!!

Make-a-Flake sa...

Hejhej :) Kul att du hittade till min blogg. Hade faktiskt ingen aning om att folk spelade boule längre, förutom min bostadsrättsförening dåra, men å andra sidan anordnar de sittgympa också så. Men kul att se att det finns folk som tävlar i annat än fotboll! Lycka till :) / Nathalie