måndag 6 januari 2014

Fyrlingen 2014

Det vinnande laget, Albin, Rickard, Anders, Folke. Foto:www.charlottethoren.se
I år fick det bli ett nytt lag då mitt gamla övergivit mig, men det ångrar de säkert ;)

Laget för i år blev Anders Csapo, Albin Plantin och Björn Folke Johansson. Ja jag vet, det är sibirianer, Barca vs Real, men va fan, sköna killar, och jävligt duktiga. Csapo har jag spelat en del med som ni vet men Albin och Folke är nya förutom VM i Turkiet.

Vi hade tidig spelstart på lördagen och fick spela alla våra matcher för livesändning på Justin.Nu

I första mötet åkte vi på en förlust direkt, 6-13 efter dåligt spel av oss och bra spela av motståndarna, Skatås. Vi redde upp det hela genom två lätta vinster i dubblarna. Resten av gruppspelet blev 3-0 3-0 (Norska damerna och Karlsborg). Gruppsegrare och vidare till A-slutspel, 10:30 söndag.

Vår åttondel skulle spelas mot Skene, ett trevlig gäng som inte kom upp i sin vanliga standard då de gjort en bra insats att ta sig till A-slutspel, vilket de var väldigt nöjda med. Vi vann 13-3 13-3 12-3, 3-0 i matcher.

Kvarten skulle gå mot laget som slog ut marockanerna och bildade 2/3 av VM laget som tog sig till kvarsfinal 1997. Kenny Nilsson, Andy Strandberg, Thor Andreas Hjelm och Henrik Hugosson. Blev inte så tufft som jag förutsatte och vi vann med 2-0.

Semifinal, här mot danskarna, en del av deras VM lag med Lasse Dithmar i spetsen. Jag började på bänken i trippeln men byttes in vid 2-6 och vi vände till sist på steken efter en femma och en fyra, blev till sist 13-10. I dubblarna körde Folke och Albin över sitt lag och finalplatsen var bärgad.

Final
Nu skulle vi ställas mot det högst rankade laget, de regerande mästarna från 2013, Wille Silverberg, Kees Koogje, Hery Andrianav och ändringen från 2013, ut med Tobias Svensson, in med Racie Andria (?). Trippeln blev en rysare, vi förde hela matchen men tog aldrig lägena. Första rundan har vi häng på 6 poäng, runda 2, 5 och runda 3 en fyra... 4-0 blev utdelningen. Det blev en tvåtimmars match där jag avslutade på lägen, Folke på mitten och Albin på skotten. 13-10 och vi hade ett bra utgångsläge inför dubblarna. Albin och Folke förlorade dock sin dubbel stort, 6-13 och då var ställningen i våran ungefär 5-5. Likt trippelmatchen blev det också en maratonmatch där vi följdes upp till 8-8 när vi helt plötsligt hög en femma och vinsten var hemma!

Har försökt tre gånger innan att vinna denna tävling men två silver, ett brons har varit resultaten. Men nu så, första guldet, skönt att kunna lägga det åt handlingarna.

Måste säga ett stort jävla tack till Herman och gänget! Vilket arbete ni gör! Ni gör säkert massa fel men det är inget som vi spelare märker ett smack av! Hatten av för er, hoppas ni fortsätter att ge oss spelare det bästa av arrangemang. Peter och Marco ska även de ha en applåd, vilket jobb ni gör, stå uppe på en trave med pall och filma 20 timmar är galet!
Peter Johansson, mr Video

Henke, Andy, Kenny

Team Danmark


2 kommentarer:

Unknown sa...

Ser ud til en stærk tävling. Må prøve at samle et hold i 2015.
Tillykke med placering 1. 2. 3. og 4.
Hilsen "Gamle" SELE

Unknown sa...

Ser ud til en stærk turnering. Må samle et hold til 2015.
Tillykke med placering 1. 2. 3/4.

Hilsen

"Gamle" SELE