söndag 15 december 2013

Tävlingar i trevlighetens tecken.

Skyttetävling
Igår lördag spelade vi, och då menar jag, Kristian Eklund, Niklas Marklund, Hasse Silverberg och Matte Lind (Rickard Nilsson) Pablos tävling i Majvallen. Mattes namn var kvar på anmälningslistan, en sista tävling med gänget. Vid fotograferingen av de 160 spelarna hölls det även en tyst minut, där var det svårt att hålla inne tårarna.

Tävlingen är mer fest än boule och det var första året för mig. Det var riktigt kul, 40 fyrmannalag. Möttes i antingen dubbel till 7*2 eller trippel, till 7*2. Vi spelade fem omgångar och en av dem var miniboule, den enda vi förlorade. Thorell´s dödade oss.

I semin fick vi möta Lasse, Saxild, Morten och Wille. Marklund/Eklund förlorade sin dubbel, 2-7 men jag och Hasse räddades oss med 7-3 vinst. Trippeln tog vi lätt med 7-3. Nu väntade semifinalen mot Gillan, Beijmo, van Campenhout och Lozano. Pang! Vi förlorade båda dubblarna stort, 2-7.

Söndagen startade sovmorgon. Man fick som lag välja, tidig start, 10.00 eller sen, 12.00. De som startade 10 spelade poolspel och vi andra direktutslagning. Två från varje pool och vinnaren i direktutslagningen gick in i A-slutspelet. Jag och Beijmo vann vi första enkelt mot Wille och Morten Junge, 13-3 utan att glänsa. I kvarten fick vi möta Michel van Campenhout och Andree Lozano. Här spelade vi alldeles underbart och körde över belgarna och fd världsmästarna (2000) med 13-2. Vi ställningen 10-2 hade vi gjort av med fyra kulor och för att inte släppa för många poäng och ge belgarna häng på oss valde vi att skjuta lillen. PANG! Klockren träff!

I semifinalen mötte vi Andreas Petersson och Mattias Anesten, 13-1, även här bra spel. Nu stundade finalen, mot Saxild och Lasse DK. TOTAL ÖVERKÖRNING! 1-13 med total genomklappning från våran sida. Jag tar på mig detta efter att ha valt att splitta pengarna, för en gångs skull, vilket omedvetet gjorde att man tog det hela lite lättare. Sen var släppet helt borta, och fick till det lite i slutet men det räcker inte.

Tack alla för denna helg, en riktigt rolig helg! 
Mer i trevlighetens tecken än själva boulespelandet!
Minibouleturnering


Anja Franck körde en ljusshow

Niklas diskuterar taktik med Pablo

Jag och sköningen Robert Beijmo

Michel van Campenhout och Andre Lozano

Prispallen i dubbeln

Finalen under söndagen

Inga kommentarer: