måndag 1 juli 2013

SM - Skytte

Inledning
Idag var det dags för SM veckan i Halmstad och precionsionsskyttet. Jag hade blivit lottad att möta Ali Abdi och visste att jag behövde skjuta höga poäng för att ta mig vidare. Men när det var dags att skjuta så såg både jag och Ali att det räckte med 19 poäng för avancemang till kvartsfinal. Jag började starkt med ingen nolla fram till övning 4 (35 poäng). Avslutar dock med enbart 10 av 40 på sista 8 och får 45 (dagens högsta score).

Resultat
Nu ställdes jag mot Maths Lind som hade skrapat ihop 18 poäng i sin duell och gick då vidare som sista man. Allt kändes bra och skotten kändes där men ändå inte. Lite kort på de flesta skotten vilket inte är en större hit i precionsskyttet... Maths körde på för fullt och fick till sist 42 mot mina 31.

Förlorade mot en bättre motståndare, imponerad av Maths drog till med en 42a, utan direkt ha spelat så mycket i år, grymt!

Stort grattis till William Silverberg och Jessica Johansson till era guld!

Sammandrag
Känslan efter denna dag är besvikelse på mig själv då jag inte kunde stå upp mot en stark skytt, 31 poäng är inget jag är nöjd med, vill ligga på 35-40, helst över 40 varje gång. Idag kom jag inte upp i dessa siffror, bara att ta nya tag, nästa år måste man kvala för att få vara med!

En annan känsla är irritation över domarbeslut i kvartsfinalen. Domaren bestämmer i alla lägen men som spelare måste du inte hålla med. Jag anser att Maths fick en etta för mycket på station 3. När vi kom till lillarna sköt jag en tveksam trea, kan varit grus men fick en trea, mest för att det tagits bort ett nedslag innan domarna kontrollerat. Även nästa kula var en trea men dömdes som noll. Det hade inte hjälpt mig i denna duell men rätt ska vara rätt. Maths Lind är rätt vinnare, punkt slut.

Här under är lilleskottet som dömdes som noll, vad säger ni?
- Lilleskottet (foto/film CT)

Och NEJ, är inte en dålig förlorare.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt med lillen.. Klart den hade hjälp dig, en trea där så hade du fått vittring och blodad tand...
Synd bara bryta ihop och komma igen :)

Rickard Nilsson sa...

Visst hade det kunnat göra skillnad men Matte kändes het så han hade fixat det ändå.

Pimmen sa...

Från filmen hade jag dömt 0 poäng. Men det är jag och har inget annat att dra slutsatser från. Men klotet rör definitivt inte lillen!

Rickard Nilsson sa...

Skämtar du?

Pimmen sa...

Lillen rör sig! Men det är inte kulan som rör den. Och det är väl ingen vidare precision i det?

Rickard Nilsson sa...

Nya regler? Endast direktträff som räknas?!

Anonym sa...

Det är den svåraste bedömningen just lillar vid för mjuk bana. Dömde ett SM när finalen sköts så var de beachunderlag och svårbedömt, de funkade också att skjuta snett och curla runt fronten. Domarna måste komma överens om bedömningen och sen måste de vara hårdare underlag. Du får en 3p av mig bättre fria, sen är de viktigt att vara konsekvent. Conny

Pimmen sa...

Jag hittar inte i reglerna att man får poäng för att den rör sig! Men om man träffar den får man poäng. En bedömning helt klart. Men kanske varit för snälla tidigare då man fått poäng om målet flyttats. Hela grenen går ju ut på att man ska träffa något med precision. Inte sidan om och skvätta grus..

Min personliga åsikt. Och har egentligen inget med videon att göra heller.

Rickard Nilsson sa...

Självklart är det kulan som ska träffa målet, grusstängsreglen är borta. Jag anser att kulan träffar då jag skjuter med L'IT, vilka planar. Men det är en bedömningsgren och domaren har sista ordet, oavsett vad andra tycker. Är inte ute efter att sätta dit någon eller säga att jag skulle vunnit, hade inte vunnit med en 10a på detta skott!

Anonym sa...

Den som skjuter brukar ju känna om de är träff, de hjälper ju inte domaren. Bättre underlag så blir de slut på diskussionen sen är de bedömning och man får ju hoppas att de jämnar ut sig. Skyttet är den grenen som domare man kan bli lite hatad :-) Conny

Rickard Nilsson sa...

Här är det iaf absolut inte någon som blir hatad. Ändrade regler vore bäst, den måste ur ringen för att bli poäng.

Anonym sa...

Jag menar inget illa, de blir oftast mest känslor vid skyttet som de ska vara. De kan jag hålla med om att lillen ska ut helt för poäng skulle vara bättre och lättare att bedöma. Conny