tisdag 1 januari 2013

Året 2012


ÅRET VAR 2012 
- Delad ranking etta
Då var 2012 avklarat och dags att se tillbaka på vad som hände. Året började bra med ett silver i den nationella tävlingen Fyrlingen. I februari försvarade jag och Csapo vinsten i Kronäng Cup, tre raka vinster. DM kom, dags att kvalificera sig till SM skyttet som gick enklare än förväntat, 39 poäng, tvåan på 23. Maj innehöll även årets andra nationella, Lindome som jag, Jocke och Jess kammade hem. I dubbeln spelade jag med Ali vilket gick mindre bra med kvarten i B.

I juni åkte landslaget till Danmark för Hedebo Open där jag, Jocke och Wiede tog oss till final mot Frankrike med Sevilla i spetsen. Åkte på hårt motstånd i åttondelen mot Jimmy, Tapper, Möller, 3-10 som vi vände till 13-12. Finalresultatet blev 4-13. Söndagen bjöd på dubbel med Gerestrand där vi krigade oss till en kvartsfinal!

Juni och SM väntade, årets höjdpunkt. Blev väl inget kanon år men två guld fick följa med hem och ett svenskt rekord. Kvartsfinalen i trippel sved hårt då jag inte missat semifinal sedan 2000 med undantag 2009 då jag spelade EM. Tre raka guld i singeln blev nu ett brons efter katastrofal taktik i kvarten mot JJ. Man lär sig av sina misstag.

Augusti bjöd på landslagsuppdrag i Frankrike med blandade resultat. Ur i gruppen och en semifinal i tröstturneringen. Sådär kul turnering då man just fått beskedet att inget VM för Rickard stundade.
Elitseriebrons under september. Halmstad vad för svåra i år.

Årets avslutades med brons i storturneringen Grace Cup, förlust mot Wille och Bruno. Två intensiva dagar avrundade året, vinst i Åstorp, 38 lag och Jönköping 26, enbart för att gå om Jocke på rankingen och dela rankinglistans första plats med Jessica. Kul att retas med Jocke!

Årets placeringar
Guld: 10
Silver: 2
Brons: 8
Kvartsfinal: 5
Åttondel: 2
Övrigt: 2

Svenska Cupen: 3a
Elitserien: 3a

Nationella tävlingar
Fyrlingen - Silver
Lindome - Guld
Varberg - Kvartsfinal


Svenska Mästerskapen
Skytte - Guld
Mixtrippel - Guld
Mixdubbel - 8 del
Singel - Kvartsfinal
Trippel - Kvartsfinal
Dubbel - 3a

Distriktsmästerskapen
Singel - Brons
Skytte - Guld
Dubbel - Guld
Trippel - Kvartsfinal

Landslaget
- Ut i gruppen Frankrike
- Semifinal tävling 2
- Silver Hedebo Open trippel
- Kvartsfinal Hedebo Open dubbel

Övrigt
Svenskt rekord i skytte, 51 poäng (SM final)


Ett STORT tack till sponsorerna!
Nya klot testades med det coola namnet L´IT, ELITE! Tack Coccinelle HB
Gymsponsorn bytte namn till Nordic Wellnes
Och till sist, kommer alltid i tid till tävlingarna tack vare Tag Heuer

1 kommentar:

Anonym sa...

Du glömde Skara Open Mixed dubbel där du krossade Anders Csapo i finalen :-)